Folkemødets Dialogpris 2022 gik til Marie Stærke

Folkemødets Dialogpris 2022 gik til Marie Stærke

Indholdsfortegnelse

Redaktionel dato: 17. maj 2022

Marie Stærke fik flest stemmer ud af de fem nominerede politikere. Hun er borgmester i Køge og næstformand i Socialdemokratiet.

Marie Stærke fik prisen med henvisning til hendes dialogsøgende tilgang til at være borgmester i Køge. Stærke er en borgmester som mange borger føler de kender og er nem at komme i dialog med. Hun formår at være en repræsentant for borgerne i Køge, ved at være tilgængelig, om det er på sociale medier, eller til torvedag, så er Marie Stærke der. Selvom hun i dag også er næstformand for hele Socialdemokratiet, er der aldrig tvivl om hvor Stærke kommer fra.

Da hun blev konstitueret som borgmester for denne periode fremhævet hun, at hun vil sørge for at Køge får en model for god dialog. Dialog med borgerne er en af Marie Stærkes store prioriteter i denne valgperiode.

De øvrige nominerede

  • Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør (K), som har udmærket sig med en meget aktiv dialog med borgere, foreninger og virksomheder.
  • Christopher Røhl, medlem af Københavns Borgerrepræsentation (RV), som har været særlig god til at modarbejde den traditionelle kløft mellem ungdomsparti og moderparti
  • Kira Marie Peter-Hansen, (SF) nomineret, fordi hun bruger tid på at oversætte emner, der kan være svære for især unge dansker at sætte sig ind i.
  • Marie Bjerre, MF (V), der roses for sin konstruktive tilgang til dialog, særligt om det at være mor og politiker.

Folkemødets Dialogpris er blevet uddelt på hvert Folkemøde siden 2013 til en politiker, som har demonstrereret en åben og lyttende tilgang til den politiske debat og dialogen med borgerne og med andre politikere.

En jury med repræsentanter for hver af arrangørorganisationerne nominerer fem politikere. En elektronisk afstemning afgør hvem af de fem, som modtager prisen.

Folkemødets Dialogpris uddeles af:

  • Dansk Folkeoplysnings Samråd
  • Dansk Ungdoms Fællesråd
  • Lead Agency
  • Foreningen Folkemødet

Tidligere års vindere af Dialogprisen

2021: Aaja Chemnitz Larsen (IA)

2019: Christina Krzyrosiak Hansen (S)

2018: Jacob Mark (SF)

2017: Liselott Blixt (DF)

2016: Uffe Elbæk (Alt)

2015: Ida Auken (RV)

2014: Pia Olsen Dyhr (SF)

2013: Esben Lunde Larsen (V)