Folkeoplysningens Grundkursus (FGK)
Medlem

Folkeoplysningens Grundkursus (FGK)

Redaktionel dato: 7. april 2020

Med materiale fra FGK får du en grundig viden om folkeoplysningens historiske udvikling, værdigrundlag og metoder

Her på siden finder du to kompendier med nyttig viden om folkeoplysningens historiske udvikling, værdigrundlag og metoder. Materialet er blevet udviklet og brugt i forbindelse med det, vi kaldte Folkeoplysningens Grundkursus (FGK).

Selve grundkurset henvendte sig til undervisere i aftenskolen, og blev udbudt af AOF, DOF, FOF, Fora og LOF rundt omkring i landet. De to kompendier kan dog læses af alle, der ønsker at dykke ned i folkeoplysningens historie og/eller pædagogik.

Dansk Folkeoplysnings Samråd uddannede i samarbejde med oplysningsforbundene FGK-instruktører og der afholdes ikke længere FGK-kurser.

Kompendium 1

Det første kompendium, Folkeoplysningens historie, rammer og værdigrundlag, har fokus på folkeoplysningen som begreb, herunder folkeoplysningsloven og de fem oplysningsforbund.

Det beskriver folkeoplysningens historiske udvikling fra begyndelsen af 1800-tallet til i dag.

Klik på knappen herunder for at få adgang til kompendiet.

Kompendium 2

Det andet kompendium, Folkeoplysningens pædagogik og lærerkompetencer, handler om læring og deltagelse.

Det tager afsæt i tre helt centrale lærerkompetencer; faglig kompetence, ledelseskompetence og relationskompetence (herunder konflikthåndtering).

Klik på knappen herunder for at få adgang til kompendiet.

Dejligt, dejligt kursus. Jeg fik rigtig meget faglig ny viden med hjem - og mødte søde og engagerede nye folk til mit netværk.

Kursist på Folkeoplysningens Grundkursus

Fint som foredragsholder på aftenskolen at møde nogle af de andre i et forum, hvor der var mulighed for at debatere nogle problematikker og overvejelser fra egen undervisning ellers står man meget alene. Og det er altid godt at møde "kollegaer", selvom de ikke underviser i samme fag - der er jo overordnede emner, som interesserer os alle sammen og som vi alle kan lære af.

Kursist på Folkeoplysningens Grundkursus

Se denne film for at få et historisk overblik over folkeoplysningen