Seneste nyheder
Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) har gennemført deres årlig Demokratianalyse, som gør status over danskernes – og særligt unges - holdninger og deltagelse i demokratiet.

Stockfoto
At være medlem af en forening styrker unges demokratiske engagement.
Det er én af konklusionerne i Dansk Ungdoms Fællesråds demokratianalyse, som blev lancerede i dag på Christiansborg.
For 14. år i træk for Dansk Ungdoms Fællesråd fortaget en Demokratianalyse, der dykker ned i unges holdninger og engagement i demokratiet.
Analysen kaster lys over unges demokratiske selvtillid, politisk deltagelse, tillid til institutionerne.
Undersøgelsen sætter også fokus på unges demokratiske engagement, når de er foreningsaktive.
- 89 procent af foreningsaktive unge vil stemme til det kommende kommunal- og regionalvalg, mens det gælder for 79 procent af unge, der ikke er medlem af en forening.
- 77procent af foreningsaktive unge har deltaget i politiske aktiviteter det seneste år. For unge, der ikke er aktive i en forening, er tallet lavere – nemlig 65 procent.
- 18 procent af foreningsaktive unge deltager ofte i samfundsdebatten online. Det tal er 7 procent for unge, der ikke er medlem af en forening.
- Når det kommer til demokratisk selvtillid, så har 49 procent af de foreningsaktive unge høj demokratisk selvtillid. Det tilsvarende tal for unge, der ikke er medlem af en forening, er 41 procent.
Antallet af unge med høj demokratisk selvtillid, hvilket er det samme som sidste år.
”Vi skal vende udviklingen og styrke unges demokratiske selvtillid. Unge har klare holdninger til, hvilken retning Danmark og verden skal bevæge sig i, men for mange tvivler på, om ens perspektiver bliver taget alvorligt. Vi skal insistere på, at alle har noget at bidrage med, og gøre en aktiv indsats for at inkludere den gruppe, der i dag oplever at stå udenfor demokratiet,” siger Forkvinde for DUF, Christine Ravn Lund i en pressemeddelelse.