Tilbage til det unikke fællesskab
Mennesker med mening

Tilbage til det unikke fællesskab

Redaktionel dato: 25. maj 2021

Mennesker med mening

Min mening om folkeoplysningen: Hver måned stiller Dansk Folkeoplysnings Samråd, DFS, fem aktuelle spørgsmål til et menneske, der er en del af folkeoplysningens meningsfulde fællesskaber.

I dag har vi talt med 28-årige Helene Nielsen, der siden 2015 har gået på en musikdagskole, der udbydes af aftenskolen ’Den Rytmiske i Nordkraft’ i Aalborg. Hun glæder sig til at komme tilbage til fællesskabet, når musikdagskolen starter op igen i morgen onsdag.

"Du lærer noget hver eneste gang, du møder op," fortæller Helene Nielsen.

"Du lærer noget hver eneste gang, du møder op," fortæller Helene Nielsen.

Hvorfor startede du på musikdagskole?

Jeg har spillet klaver, siden jeg var 6 år gammel, og musik har altid været min måde at få afløb for mine følelser og tanker. Så jeg var meget interesseret i at prøve det af, da jeg hørte om skolen første gang, og jeg har været hooked lige siden.

På skolen får jeg lov til at udtrykke mig sammen med andre. Både musikalsk og personligt. Det er bare en helt fantastisk følelse.

Og så er det fedt, at der er plads til, at man kan udfolde sig, som den person man nu engang er. Jeg har fx altid været meget perfektionistisk, og jeg bliver ofte sur på mig selv, hvis jeg laver en fejl. Men på skolen har jeg lært at grine af mine fejl. Det har været en stor personlig udvikling for mig.

 

Hvordan vil du beskrive din relation til de andre deltagere på skolen?

Folk er meget forskellige, og alle kommer med hver deres bagage. Men jo mere vi synger og spiller sammen, jo mere lærer vi også hinanden at kende. Og over tid bliver det til gode relationer, hvor vi udvikler os i hinandens selskab.

Der er også flere af de andre på skolen, som jeg mødes med privat. Det betyder meget for mig.

 

Hvad har nedlukningen af skolen betydet for dig?

Det har været virkelig hårdt! Især den anden nedlukning var meget stressende for mig.

Vi nåede lige at komme i gang igen i efteråret, og så var det hele bare slut igen. På mange måder ser jeg de andre deltagere på skolen som en slags familie, som jeg kan dele både gode og dårlige oplevelser med, og det blev bare taget fra mig ud af det blå. Det har været virkelig svært.Er der noget særligt, som du glæder dig til, nu når skolen starter op igen?

Jeg glæder mig virkelig meget til at blive en del af det miljø, der er på skolen. Og jeg glæder mig til at komme tilbage til fællesskabet.

Vi har det så sjovt og hyggeligt sammen, når vi mødes om vores fælles interesse for musikken. Det bliver fedt at synge og spille instrumenter sammen igen.

 

Kan du nævne tre grunde til, at man skulle begynde på en aftenskole?

Jeg vil helt klart fremhæve det unikke fællesskab som det vigtigste. Det er virkelig værdifuldt.

Og så vil jeg også fremhæve den undervisning, som man får. Du lærer noget hver eneste gang, du møder op. På min skole er det typisk pop- og rock-musik, som vi dyrker meget, men der er jo mange andre ting, som man kan blive god til.

Og så synes jeg også, at det er vigtigt at have en hobby, som kan supplere ens arbejds- og familieliv.