Find en folkeoplysningsforsker!
Viden

Find en folkeoplysningsforsker!

Folkbildning Research er en database med 170 aktive forskere, der forsker i folkeoplysning fra Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Redaktionel dato: 25. juni 2020
Remember to write some alt text

Den nordiske database Folkbildning Research

Nordiske paraplyorganisationer for folkeoplysning fra Danmark, Sverige, Norge og Finland har sammen udviklet en database for aktive forskere, der forsker i folkeoplysning.

Databasen inkluderer forskere fra alle fire lande, der har publiceret relevant forskning i perioden 1998-2018. Databasen kan inddele forskerne efter tema og land eller fritekstsøgning.

Målet med forskerdatabasen er at understøtte synlighed og gennemsigtighed for forskning i folkeoplysning både for forskere og praktikere; at styrke samarbejde på tværs; og forhåbentlig motivere til mere forskning på folkeoplysningsområdet.

Det har været vigtigt for os, at databasen er simpel og nem at bruge. Vi har derfor tagget hver forsker med emnebetegnelser, der afspejler den forskning, de har lavet. Herfra linker databasen til forskernes egne sider, hvorfra man kan læse mere om deres forskningsfelt og publikationer.

Stine Hohwü-Christensen, udviklingskonsulent i DFS
Celia Skaarup
Kontaktoplysninger

Celia Skaarup

Analysekonsulent

Hovedopgaver: Analyse og dokumentation

Celia er på barselsorlov. Kontakt DFS via dfs@dfs.dk / 3315 1466

Email: csk@dfs.dk

Telefon: 33260372

Kortlægning af forskere i folkeoplysning

DFS har været ledende organisation i kortlægningen, der ligger til grund for databasen.
Du kan læse mere om kortlægningen og resultaterne i rapporten ”Mapping of research related to folkbildning in the Nordic countries” 

Der forskes for lidt i folkeoplysning
Der forskes for lidt i folkeoplysning

”Den nye nordiske database kan være med til at styrke forskningen i folkeoplysning, og det er der brug for,” siger lektor Jonas Lysgaard, som forsker i uddannelse for bæredygtig udvikling, dannelse og frie skoler.

Et bånd mellem forskere og praktikere
Et bånd mellem forskere og praktikere

”Vi håber, at databasen kan skabe bånd mellem forskere og praktikere,” siger Stine Hohwü-Christensen, DFS. I denne artikel fortæller hun om arbejdet med databasen og formålet.

Artikler og sider om forskning