Sæt folkeoplysning på kommunalvalgets dagsorden!

Sæt folkeoplysning på kommunalvalgets dagsorden!

Redaktionel dato: 11. august 2021

Folkeoplysning er vigtig for kommunerne. Med undervisning, debatarrangementer og foreningsliv styrker det folkeoplysende arbejde lokalsamfundene, og de folkeoplysende skoler og foreninger løser mange opgaver for kommunerne.

Kommunerne er vigtige for folkeoplysningen. Politikerne sætter rammer for arbejdet og beslutter den økonomiske støtte, og den kommunale administration er samarbejdspartnere i hverdagen.

Derfor har kommunevalgets udfald stor betydning for det folkeoplysende arbejde, og der er god grund til, at det bliver en del af valgkampen.

Med en lettilgængelig guide giver DFS her en række gode råd til, hvordan folkeoplysende skoler og foreninger kan få de vigtigste problemstillinger med i debatterne.

Vi præsenterer også et interview med kommunikationsrådgiver, Maria Steno, samt ”Folkeoplysningen er en kommunalpolitisk guldmine”, der er DFS' politiske indspark i valgkampen.

Guiden i pdf
INTERVIEW
Præsenter politikerne for løsninger

Kommunikationsrådgiver Maria Steno giver gode råd til lokal interessevaretagelse frem mod kommunalvalget den 16. november.

Kampagne
Gør kommunalvalget grønt!

DFS er gået sammen med en række grønne organisationer i en klimakoalition, hvor vi sætter fokus på at gøre kommunalvalget grønt.

Interview
Friskt pust til samarbejdet med kommunerne

Hvordan kan folkeoplysende skoler og foreninger indgå i kreative samarbejder med kommunerne efter valget. Det har Lise Holm Rasmussen, en række gode råd til.

Interview
Lobbyisme i de nye folkeoplysningsudvalg

Byrådsmedlem Mogens Mulle Johansen fortæller, hvordan forenings- og skolerepræsentanter kan kommunalpolitikerne i kommunernes folkeoplysningsudvalg.

Kommunalvalget
De grønneste kommuner

Kandidaterne fra Rudersdal, København, Lejre og Frederiksberg var de grønneste.

Interview
Aftenskole trækker nye vælgere

I fem såkaldt udsatte områder inviterede AOF til kommunalvalgsdebat og nåede borgere, som ellers ikke deltager i det lokale demokrati.

Folkeoplysning er en kommunalpolitisk guldmine
Det mener DFS om kommunalvalget 2021

Folkeoplysning er en kommunalpolitisk guldmine