Aktive unge i folkeoplysende foreninger

Aktive unge i folkeoplysende foreninger

Redaktionel dato: 19. februar 2020

Miljø og globale spørgsmål er noget af det, som unge engagerer sig i.

De folkeoplysende foreninger kombinerer på hver deres måde indsigt, aktivisme og kampagnevirksomhed.

Fire kulturmødeambassadører fra Grænseforeningen.

Fire kulturmødeambassadører fra Grænseforeningen.

Grænseforeningens elev- og kulturmødeambassadører

Grænseforeningens Elevambassadører er gymnasieelever fra det danske mindretal i Sydslesvig og det tyske mindretal Sønderjylland. De besøger gymnasieklasser og de ældste grundskoleklasser og går i dialog om identitet, sprog, grænser, mindretal mm.

Grænseforeningens Kulturmødeambassadører er et landsdækkende dialogkorps, der med udgangspunkt i personlige fortællinger om at vokse op med flere sprog og kulturer går i dialog med andre unge på videregående uddannelser, højskoler og i de ældste klasser i grundskolen.

Grænseforeningen er medlem af DFS.

Unge fortæller unge om FN

FN-forbundets skoletjeneste henvender sig til unge, og de fleste af de frivillige undervisere er unge.

Skoletjenesten laver rollespil, brætspil og oplæg til grundskoler, ungdomsuddannelser og højskoler, der er med til at give eleverne forståelse for verdenssituationen og internationale forhold. Alt sammen med udgangspunkt i FN's arbejde med klima, udvikling, menneskerettigheder samt fred og konfliktløsning - og ikke mindst Verdensmålene.

FN-forbundet er medlem af DFS.

Unge fortæller unge om FN

Vi skal tro på de unge!

Hvordan får vi unge med i forenings- og bestyrelsesarbejdet? Det var temaet for et projekt som Amatørernes Kunst og Kultur Samråd har gennemført.

”De unge skal ikke bare passes ind i den eksisterende form. Den eksisterende form skal også tilpasse sig de unge. Vi skal tro på de unge," lød et svar.

Vi skal tro på de unge!