Det er aldrig for sent at lære
Voksen- og efteruddannelse

Det er aldrig for sent at lære

Redaktionel dato: 20. marts 2020

Fire video-fortællinger om mennesker, der ændrede deres liv

Det er aldrig for sent. Det gælder narkomanen, tekstilarbejderen, piloten og den ordblinde, der optræder i hver deres video.

Fire videoer vidt forskellige voksne mennesker, fortæller deres historier. Hvordan de efter omveje og måske i en sen alder besluttede sig for at lære mere – og hvordan det ændrede deres liv til det bedre

De fire videoer blev produceret som led i det europæiske projekt "Live and Learn". I projektet indgik også fire videoer med voksenundervisere. Projektet blev støttet af EU-programmet Erasmus+.

Ingen overligger
Video

Ingen overligger

Søren Jensen levede i mange år med sin ordblindhed. I en video fortæller han, hvad der skete, da han overvandt sig selv og begyndte på ordblindeundervisning: ”Jeg bliver nok ikke nogen ny H.C. Andersen, men der er ingen overligger for, hvor langt jeg kan nå,” siger han.

Video
Et vigtigt spark

Lee Hughes fra Yorkshire, England, fortæller om sin vej ud af narkomisbrug via arbejde, voksenuddannelse og en universitetsgrad. En dag pressede chefen bogstaveligt talt Lee op i et hjørne og sagde, at han skulle videre i tilværelsen HUSK:

Video
Fra tekstilfabrik til sagførerkontor

Idalina Lopes måtte gå ud af skolen for at være med til at forsørge familien. Da hendes egen familiesituation tillod det, opsøgte hun et voksenuddannelsescenter. Her kvalificerede hun sig til jurastudiet. I dag har hun sin egen advokatvirksomhed.

VIDEO
At leve flere liv

Samuli Kovanen er pilot , men savner den musikverden, han vendte ryggen til som ung. Som deltager i et amatørsymfoniorkester er det lykkes Samuli at leve to vidt forskellige liv på én gang – og ikke mindst at bruge vidt forskellige sider af sig selv.

Michael Voss
Kontaktoplysninger

Michael Voss

Chefkonsulent

Hovedopgaver: Kommunikation og interessevaretagelse

Hils på Michael

Email: mv@dfs.dk

Telefon: 33260374