Voksenvejledning i folkeoplysningen
Voksen- og efteruddannelse

Voksenvejledning i folkeoplysningen

Redaktionel dato: 20. marts 2020

Folkehøjskoler, daghøjskoler og nogle oplysningsforbund tilbyder voksenvejledning som en integreret del af kursusforløb.

Der tilbydes information, livs- og karrierevejledning med henblik på afklaring og inspiration omkring uddannelse og beskæftigelse.

Målet med vejledningstilbud i folkeoplysningen er opbygning af empowerment, og at den enkelte finder sin egen vej, gør sig gældende i samfundet og kommer videre med sit liv og sin karriere.

Målgrupper er voksne og unge voksne i overgangssituationer, som har brug for en tænkepause og inspiration til at finde deres egen vej videre.Målgruppen er forskellig for de forskellige udbydere og meget bred -  fra ledige med komplicerede problemer og omfattende vejledningsbehov til unge voksne, der har brug for vejledning i forbindelse med afklaring af, om talentet holder ift. drømmekarrieren.

Formen er som hovedregel undervisningsbaseret vejledning, individuelt og i grupper. Der er fokus på afklaring af kompetencer og ressourcer, udvidelse af karriereperspektiv og afprøvning i praksis, fx gennem projektarbejde eller uddannelses- og jobpraktik. Adgang til vejledningstilbud går gennem deltagelse i kursus/forløb - bortset fra vejledning om vilkår for optagelse. 

Stine Hohwü-Christensen
Kontakt

Stine Hohwü-Christensen

Udviklingskonsulent

Hovedopgaver: Udvikling indenfor læring og kompetencer samt bæredygtighed

Hils på Stine

Email: shc@dfs.dk

Telefon: 33260376