Bæredygtighed i voksenlæring
Konference

Bæredygtighed i voksenlæring

Arrangementsdato: 27. oktober 2020

Få inspiration til arbejdet med bæredygtig voksenuddannelse. Hvordan kan vi arbejde med et begreb, som er så bredt og spænder over så forskellige underliggende dagsordener?

Styrelsen for Forskning og Uddannelse og den Elektroniske Platform for Voksenlæring i Europa, EPALE, inviterer til konference om bæredygtighed i den danske voksenlæringssektor. Styrelsen og EPALE vil sætte disse spørgsmål til debat:

Hvad er bæredygtighed?

  • Er det ren energi?
  • Er det god økonomi?
  • Handler det om ulandshjælp eller om at være aktiv i sit lokalsamfund?
  • Hvordan kan vi overhovedet meningsfyldt arbejde med et begreb, som er så bredt og spænder over så forskellige underliggende dagsordner?

Programmet

Programmet er bredt sammensat og indeholder perspektiver fra både højskolerne, LOF, AMU, VUC'erne, Bibliotekerne samt en netværkssession hvor vi har inviteret en række NGO'er, bæredygtighedsnetværk og andre spillere i den danske voksenlæringssektor, som arbejder med bæredygtighed.

Fra de folkeoplysende organisationer kommer disse oplægsholdere:

  • Udviklingskonsulent Dorthe Lykke Olesen, LOF
  • Underviser Rebecca Kaagh Nordbo, Vestjyllands Højskole
  • Udviklingskonsulent Natacha Holst Hansen, Dansk Folkeoplysning Samråd

Endelig har Connie Hedegaard sagt ja til at komme og afslutte dagen med et bredere perspektiv på bæredygtighed.

Målgruppe

Konferencen er tænkt som en samlende netværksdag for hele voksenlæringssektoren, og det er blandt andet målet med dagen at møde spændende kolleger fra andre dele af sektoren, dele interessante historier, bedste praksis og blive inspireret!

Konferencen henvender sig til alle, der beskæftiger sig med voksenuddannelse, voksenundervisning og læring for voksne – formel, uformel som ikke-formel læring – herunder eksempelvis udbydere af almen voksenundervisning, undervisere, uddannelsesledere, folkeoplysende foreninger, frivillighedsorganisationer, sprogcentre, AMU, VEU, forskere og embedsmænd.

Praktisk

Tid: 27. oktober 2020 fra kl. 09:00 til 16:00

Sted: Øksnehallen, DGI-Byen, Halmtorvet 11, København