IT-support
Medlemsfordel

IT-support

Redaktionel dato: 7. april 2020

DFS tilbyder gratis IT-support til vores medlemsorganisationer

Vi skelner imellem IT-support og IT-udvikling. Hverdagsudfordringer med IT og vedligehold hører under vores gratis IT-support, mens implementering af nye IT-løsninger eller øget IT-sikkerhed i organisationen er IT-udvikling. DFS yder et tilskud til vores medlemmers IT-udvikling. Læs mere om IT-udvikling her.

Gratis IT-support

Igennem vores samarbejdspartner – IT-firmaet SOLID-IT – tilbyder vi hjælp og vejledning til vores medlemsorganisationer på en række konkrete områder. Medlemsorganisationer skal blot kontakte SOLID-IT’s support på enten mail eller telefon, så hjælper de inden for kort tid.

Supportydelserne gælder hjælp til og vedligehold af eksisterende IT-løsninger. Derudover tilbyder vi også støtte til yderligere IT-udvikling til vores medlemsorganisationer.

Medlemsorganisationer skal kontakte SOLID-IT direkte på mail support@solidit.dk eller telefon 7025 6005.

Hos DFS skal I kontakte Stine Hohwü-Christensen. Se kontaktoplysninger i menuen til højre. 

DFS’ tilbud om IT-support gælder små og mellemstore medlemsorganisationer. 

Hvad kan SOLID-IT hjælpe med?

Løsning af tekniske problemstillinger i hverdagen
Hvis du oplever problemer med din IT i dagligdagen, som f.eks. at Outlook ikke sender eller modtager mails, Word ikke virker, PC’en ikke vil starte op eller lignende, så kan SOLID-IT hjælpe til med at løse de tekniske problemstillinger.

Besparelser på software via Techsoup Danmark
OBS! Oplysningsforbundene er ikke undtaget af denne service. Techsoup Danmark er en samling af software leverandører, som donerer software til en reduceret pris til foreninger i Danmark. Besparelserne ligger typisk på 40-80% af den oprindelige pris. Leverandørerne er bl.a. Adobe, Microsoft, Box, Google, Amazon, BitDefender m.fl. SOLID-IT kan hjælpe med ansøgningsprocessen, samt generel opsætning af produkterne.

Vejledning i valg af hosting, webhotel, webmail og Office 365
SOLID-IT hjælper med at tilknytte organisationens hjemmeside til en server, hvor alle filer (f.eks. dokumenter og billeder) er opmagasineret. For at modtage mails på samme adresse som hjemmesiden (XX@organisation.dk) skal din organisation bruge et mailhotel. Det giver også mulighed for kalenderdeling, fælles kontaktpersoner, samt visning af kalender og kontaktpersoner på jeres smartphones.

Brug af Office 365 (mail og Office-pakken)
Som forening har man en række gratis fordele hos Microsoft, herunder licenser til Office 365. Office 365 er en platform til e-mail, kalender og fildeling samt Office-pakken (Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Teams). For at kunne benytte de gratis fordele skal man igennem en godkendelsesproces hos Microsoft. SOLID-IT kan hjælpe med processen, og generel opsætning og rådgivning omkring Office 365.

Opsætning af en enkel hjemmeside med CMS-redigering
Vi anbefaler at benytte DanDomains hjemmesideprogram til etablering af en enkel hjemmeside. Via SOLID-IT er det muligt at få 3 timers start hjælp til at komme i gang med at sætte de tekniske forhold omkring hjemmesiden op. Yderligere timer bliver faktureret som IT-udvikling, og koster 550 kr. eks. moms. pr. time, fordi DFS dækker 50% af timeprisen. Læs mere om IT-udvikling her.

Bæredygtige computere

SOLID-IT leverer computere, der er baserede på genbrug. Computerne er producerede ved hjælp af dele fra kasserede computere. Ved at bruge cirkulært producerede computere er man med til at begrænse CO2-udslippet, at spare på Jordens vandressourcer, at bevare kritiske mineraler og begrænse elektronikaffald.