Craftivism Festival – mod fast-fashion og tøjspild

Craftivism Festival – mod fast-fashion og tøjspild

Arrangementsdato: 29. april 2023

Kom med til Danmarks første Craftivism Festival, hvor vi sammen tager kampen op mod fast-fashion og tøjspild med kreativitet, upcycling og fællesskab!

Festivalen er både en endags begivenhed, en optaktsuge og udfordring i upcycling i månederne frem mod den 29. april.

Craftivism Festival foregår den 29. april i Kildevæld Kulturcenter på Østerbro i København med fokus på tøjspild i modeindustrien - med sjove workshops, underholdning og aktiviteter! Men samme dag bliver der også festivalstemning i hele Danmark, når biblioteker rundt omkring i landet åbner dørene til en dag, hvor kreativitet og fællesskab baner vejen for bæredygtigt tøjforbrug.

Ugen før festival er countdown-uge. Også her foregår der aktiviteter på bibliotekerne. Her kan enkeltpersoner, grupper og organisationer tilmelde sig med events, aktiviteter og happenings. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der er muligt at lave.

Allerede i marts kan man kaste sig ud i craftivism ved at designe sin egen upcycling kreation fra kasserede skjorter. Undervejs kan man blive inspireret fra vores ide-katalog med ideer til skjorte-transformation. Her får man mulighed for at få sit upcyclede stykke tøj eller outfit med i det store modeshow på selve Craftivism Festival København.

Hvad er craftivism?

Craftivism er en sammentrækningen af ordene ‘craft’ og ‘activism’, hvilket refererer til at bruge kreativitet og håndarbejde til at skabe forandring – i denne sammenhæng forandring ift. klima og miljø.

Craftivism-projektet giver unge muligheden for at blive en del af den grønne omstilling ved at udruste dem med viden, værktøjer og fællesskab til selv at kunne tage kampen op mod tøjspild og fast fashion. Projektet forholder sig til unges klima-angst gennem empowerment, håb og konkrete handlingsrettede metoder, og inspirerer unge til at vise vejen mod et mere bæredygtigt tøjforbrug.

​Hvem står bag Craftivism Festivalen?

Rewair, en forening som arbejder for mere bæredygtighed i tekstilbranchen

Norion, et rådgivningsfirma inden for bæredygtighed, bl.a. mode- og tekstilbranchen.

Ungdomsskoleforeningen, der repræsenterer alle landets 98 kommunale ungdomsskoler. Ungdomsskoleforeningen er medlem af DFS.

Craftivism Festival er støttet af Dansk Folkeoplysnings Samråd og Danmarks Biblioteksforening.