København: Hvordan kommer vi racisme og diskrimination til livs?
Borgermøde

København: Hvordan kommer vi racisme og diskrimination til livs?

Arrangementsdato: 4. maj 2022

Er der racisme og diskrimination i de folkeoplysende foreninger og skoler? Kan de bidrage til Københavns kommunes indsats på området?

Racisme og diskrimination hører ikke hjemme i København. Derfor har borgerrepræsentationen besluttet, at der skal udarbejdes en handleplan for at bekæmpe det. 

Det vil Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen gerne have københavnernes perspektiv på til brug for arbejdet med en handleplan på området. Derfor inviterer Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen til borgermøde.

På mødet deltager bl.a. beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken. Medarbejdere fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen vil svare på spørgsmål og samle de input, der kommer fra deltagerne.

DFS om handleplanen

Dansk Folkeoplysnings Samråd har allerede deltaget i en workshop, der udviklede ideer til handleplanen. Her forklarede vi, at der efter vores opfattelse ikke er store problemer med racistisk diskrimination i de folkeoplysende skoler og foreninger, men mange af dem nok ikke er gode nok til at tiltrække og inkludere etniske minoriteter i aktiviteterne.

Vi fortalte også, at de folkeoplysningen har erfaringer med at oplyse om og diskutere alle samfundsemner, og mange skoler og foreninger kan være interesseret i at bidrage med aktiviteter sammen med kommunen eller andre aktører.

Info og tilmelding

Borgermødet foregår i Kulturhuset Union på Nørrebro den 4. maj 2022 klokken 17.30-20.30. Der vil være forplejning til mødet.

Da der er et begrænset antal pladser, foregår tilmeldingen efter først-til-mølle-princippet.

Via linket herunder kan du finde mere info om handleplanen og tilmelde dig.