Morgensymposium i folkeoplysningens navn
Grundtvigsk Forum og DFS inviterer til

Morgensymposium i folkeoplysningens navn

Arrangementsdato: 4. september 2023

Nybagte morgenboller, friskbrygget kaffe og fire taler med hver deres bud på, hvilket ansvar folkeoplysningen har i forhold til udviklingen af det fælles samfund: Vincent Hendricks, Anne Bjerre Johansen, Olav Hesseldahl og Kirsten Ida Enemark.

Fra et tidligere arrangement i Vartov.

Fra et tidligere arrangement i Vartov.

Siden kulturminister Jakob Engel-Schmidt inviterede hele Danmark til at være med til at formulere en ny og mere ambitiøs kulturpolitik, er der blevet lavet en kulturpolitisk redegørelse, som har været til debat i Folketinget.

Efter sommerferien begynder arbejdet med at udvikle en egentlig ny kulturpolitik, og i den forbindelse ønsker Grundtvigsk Forum og Dansk Folkeoplysnings Samråd at byde ind i debatten ved at starte en samtale om, hvilken rolle folkeoplysningen skal spille i en ny, samlet kulturpolitik.

Derfor inviterer vi til morgensymposium  på tværs af aktører og organisationer inden for folkeoplysningen i forbindelse med Grundtvigsk Forums festival Himmelblå – Sensommerdage i Vartov i det indre København.

Der er nybagte morgenboller og friskbrygget kaffe på kanden, når vi skal tale om, hvilket ansvar folkeoplysningen har i forhold til udviklingen af det fælles samfund. Undervejs vil fire interessante talere komme med deres bud på, hvordan folkeoplysningen tapper ind i forskellige dagsordener:

  • Vincent Hendricks, professor i formel logik ved Københavns Universitet, om digital dannelse
  • Anna Bjerre Johansen, klimaaktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse, om bæredygtig dannelse
  • Olav Hesseldahl, Projekt Grundlovsfesten, om demokratisk dannelse
  • Kirsten Ida Enemark, viceforstander ved Roskilde Festival Højskole, om dannelse i fællesskaber

Så kom og hør, spis, og tal med, mens vi kaster os ud i diskussioner om, hvordan folkeoplysningen tapper ind i forskellige dannelsesdagsordener med hjælp fra vores fire talere. Vi tror, at demokratiet lever i samtalen, og derfor håber vi, at du, som arbejder med eller interesserer dig for folkeoplysning, har lyst til at dele din nysgerrighed, sult og tørst sammen med os denne mandag morgen.

Tid - Sted - Billet

Tid: Mandag d. 4. september kl. 8-10

Sted: Vartov, Farvergade 27, København