Sætter folkeoplysningsloven grænser for aftenskoler med vokseværk?
Webinar

Sætter folkeoplysningsloven grænser for aftenskoler med vokseværk?

Arrangementsdato: 9. januar 2024

Bliv klogere på, hvad loven siger om kommunalt tilskud til store aftenskoler, der har aktiviteter i en række kommuner.

Flere og flere aftenskoler har aktiviteter i mere end én kommune.

Flere og flere aftenskoler har aktiviteter i mere end én kommune.

Hvor tværkommunale aftenskoler 'hjemmehørende'? Opererer kommunerne på kanten af loven, når de giver tilskud? Det er nogle af spørgsmålene på et webinar, som Fritid og Samfund arrangerer den 9. januar 2024.

Når aftenskoler samler deres administration og bliver så store, at de ikke længere er hjemhørende i én kommune, men tilbyder deres aktiviteter i et større område, giver det nogle overvejelser hos kommunerne i forhold til tilskud. For hvordan anvendes tilskuddene, og hvem har tilsyn med skolen og dens aktiviteter?

Webinaret henvender sig til medarbejdere i kommunernes fritidsafdelinger, ledere, medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer i aftenskoler og oplysningsforbund samt medlemmer af folkeoplysningsudvalg.

Underviser

Henrik Koch Rasmussen, chefkonsulent på fritidsområdet i Horsens Kommune, jurist og næstformand i Fritid & Samfund, guider os igennem de mest oplagte problemfelter og lægger op til debat om, hvad aftenskolerne kan gøre, og hvordan kommunernes fritidsafdelinger kan forholde sig, så man ikke opererer på kanten af lovgivningen.

Som gæst deltager Tine Sahlgren, viceskoleleder, HR- og økonomichef hos FOF Nordsjælland, der giver nogle bud på, hvordan området ser ud set fra en stor aftenskoles synspunkt. FOF Nordsjælland tilbyder undervisning i ni kommuner.

Praktisk

Sted: Tirsdag 9. januar 2024 kl. 13-14

Pris: Webinaret er gratis for medlemmer af Fritid & Samfund (er du i tvivl om, om I er medlem, så send en mail til fritid@fritid-samfund.dk). For ikke-medlemmer er prisen 200 kr.