DFS får ny sekretariatschef

DFS får ny sekretariatschef

Redaktionel dato: 7. november 2019

Carolina Magdalene Maier tiltræder den 1. december som sekretariatschef i Dansk Folkeoplysnings Samråd. ”Jeg glæder mig meget til at arbejde for, at folkeoplysning forbliver en stærk og vedkommende stemme i det offentlige rum,” siger DFS’ nye chef.

DFS får ny sekretariatschef

I en bredere offentlighed er Carolina Magdalene Maier kendt for sine fire år som folketingsmedlem for Alternativet. I den periode var hun blandt andet gruppeformand, politisk ordfører og ordfører for folkeoplysning og idræt.
Inden sin politiske karriere har DFS’ nye sekretariatschef blandt andet været centerleder for Videncenter for Patientstøtte og leder af Nordisk Arbejdsmiljø i Tryg Forsikring.

Den helt rigtige
”Det er med stor glæde, at jeg byder Carolina Magdalene Maier velkommen som ny sekretariatschef i Dansk Folkeoplysnings Samråd. Carolina kommer til DFS med en ambition for de folkeoplysende organisationer og med en solid bagage fra sit virke, både politisk og professionelt. Hun er den helt rigtige person i jobbet,” siger DFS’ formand Per Paludan Hansen.
Han tilføjer: ”Der er stor efterspørgsel efter de folkeoplysende tilbud. Flere borgere skal inddrages i meningsfulde fællesskaber, vi skal have alle med på en ny bæredygtig dagsorden, alle skal have værdi af de digitale landvindinger. Carolina skal sammen med medarbejdere, bestyrelse og medlemsorganisationer gøre folkeoplysningens bidrag til de store dagsordner konkret.”

Momentum
Carolina Magdalene Maier glæder sig til at arbejde for, at folkeoplysning forbliver en stærk og vedkommende stemme i det offentlige rum.
”Vi har brug for folkeoplysningen til både at reflektere over og påvirke samfundsudviklingen. Vi skali videreføre og styrke de folkelige fællesskaber i Danmark. Det er, når vi bevæger os sammen, at vi bevæger samfundet. I disse tider er der et stort momentum blandt de folkelige bevægelser i Danmark. Det gør folkeoplysningens opgave yderst relevant.
Jeg er meget ydmyg over at få lov til at være en del af det vigtige arbejde det er at bevare og videreudvikle den stolte danske tradition for folkeoplysning,” siger hun.