EAEA om voksenlæring og corona-pandemien

EAEA om voksenlæring og corona-pandemien

Redaktionel dato: 13. maj 2020

Voksenlæring kan gøre individer, samfund og markeder mere robuste ikke bare under coronakrisen, men også i den sociale og økonomiske krise, som vil følge efter sundhedskrisen. Det skriver den europæiske organisation for folkeoplysning og voksenundervisning.

EAEA om voksenlæring og corona-pandemien

EAEA, European Association for the Education of Adults, har analyseret, hvad coronakrisen betyder for voksenlæring, og hvad voksenlæring kan bidrage med nu og i perioden bagefter. DFS er medlem af EAEA.

Vi bringer her hovedpointer fra udtalelsen:

  • Ikke-formel voksenlæring og uddannelse (på engelsk forkortet til ALE) spiller en afgørende rolle for den sociale inklusion af sårbare grupper, som rammes hårdest af coronakrisen.
  • ALE kan hjælpe individer, samfund og markeder til at blive mere robuste ikke bare over for coronakrisen, men også til at udvikle stærkere redskaber, som kan håndtere den sociale og økonomiske krise, som sandsynligvis følger efter pandemien.
  • Der er to grupper, som har særlig brug for ALE i den aktuelle situation: 1) ældre menneske, der har ikke har it-færdigheder og derfor ingen kontakt til omverden, og 2) forældre, som ikke kan hjælpe deres børn med den digitale undervisning.
  • Der er akut behov for politisk og økonomisk støtte for at sikre, at der stadig er tilbud om ikke-formel læring under og efter krisen.
  • Der er brug for mere Europa, ikke mindre, for at give alle EU ’s medlemslande muligheden for at genopbygge den sociale sammenhængskraft og økonomierne.
  • EAEA forventer, at nationale og regionale regeringer – med støtte fra EU – tager effektive skridt til at gøre ALE udbydere og personale i stand til at håndtere konsekvenserne af denne uforudsigelige krise.
  • EAEA opfordrer EU til at fortsætte og styrke EU voksenundervisnings-strategierne, særligt ”the European Agenda for Adult Learning”. Den aktuelle krise viser, at områder som sundhedslæring, velfærd og medborgeruddannelse ikke bare er vigtige for den enkelte, men også absolut nødvendige for at genopbygge samfundene og økonomierne.

EAEA

The European Association for the Education of Adults (EAEA) den ikke-formelle voksenuddannelses stemme i Europa. EAEA er en europæisk NGO med 130 medlemsorganisationer i 43 lande, og repræsenterer mere end 60 millioner kursister og deltagere i hele Europa.

Læs mere om EAEA's udtalelse om voksenlæring og coronakrisen