Efterskoler, frie fagskoler og sprogcentre får hjælp

Efterskoler, frie fagskoler og sprogcentre får hjælp

Redaktionel dato: 3. april 2020

En hjælpepakke på 540 mio. kr. til efterskolerne og de frie fagskoler betyder bl.a. økonomisk kompensation til forældrene. Med en bekendtgørelse vil regeringen gøre det muligt for sprogcentrene at lade kursister fortsætte til næste modul uden test.

Efterskoler, frie fagskoler og sprogcentre får hjælp

Efterskoleforeningens formand, Torben Vind Rasmussen, er glad og lettet over støttepakken fra Folketinget.

Et enigt folketing har 1. april indgået en aftale om en hjælpepakke til efterskolerne og de familier, som har børn på efterskoler.
Hjælpepakken indeholder en økonomisk kompensation til forældrene til de nuværende elever på landets efterskoler. Staten giver med hjælpepakken et ekstra tilskud pr. elev på 1.000 kr. om ugen fra 1. april og én måned frem. De 1.000 kr. vil blive trukket fra forældrenes egenbetaling.
Derudover indeholder pakken:

  • Pulje til at hjælpe skoler, der oplever udmeldinger frem mod sommerferien 2020
  • Pulje til at hjælpe efterskoler og frie fagskoler i det kommende skoleår
  • En fripladspakke
  • Annullering af kravene til den mindste ugentlige elevbetaling for efterskoler og frie fagskoler i kalenderåret 2020

Efterskoleforeningens formand, Torben Vind Rasmussen er glad og lettet
”Hjælpepakken giver efterskolerne en sikkerhed for at kunne komme nogenlunde helskindet gennem coronakrisen og de økonomiske eftervirkninger, der må komme derefter.”

Læs mere om pakken og Efterskoleforeningens kommentarer

Videre uden test
Et af de problemer, sprogcentrene har som følge af nedlukningen. er, at de ikke kan afholde tests for kursisterne. Beståede tests er normalt forudsætningen for at kunne rykke fra et modul til det næste.
Det problem vil Udlændinge og Integrationsministeriet nu løse med en bekendtgørelse. Bekendtgørelsen tillader sprogcentrene at erstatte tests med en vurdering af, om den enkelte kursist har et tilstrækkelig godt danskniveau til at afslutte et modul og påbegynde næste modul.
Bekendtgørelsen løser ikke kun et praktisk problem for kursisterne, men også et økonomisk problem for sprogcentrene, som ellers vil gå glip af de takster kommunerne betaler for kursisterne.

Læs mere om bekendtgørelsen