Fem politikere i spil til Folkemødets Dialogpris

Fem politikere i spil til Folkemødets Dialogpris

Redaktionel dato: 7. juni 2019

Fire folketingspolitikere skal ud i endnu et valg - sammen med en borgmester. På Folkemøde Bornholm skal deltagerne vælge, hvem der skal have Dialogprisen i år.

Fem politikere i spil til Folkemødets Dialogpris

Dialogprisen uddeles i år for syvende gang. Som de foregående år er DFS med i den partnergruppe, der står for prisen.

Fire genvalgte og en borgmester
I år er der en borgmester i gruppen af nominerede, der ellers består af fire folketingspolitikere, som alle opnåede genvalg.
• Magnus Heunicke, MF, Socialdemokratiet. (Fra juryens begrundelse. Han er åben inddragende og debatterende, både i debatter med andre politikere og i folkelige arrangementer.)
• Mette Abildgaard, MF, Konservative. (Fra juryens begrundelse: Hun er åben over for andres argumenter, parat til at erkende egne fejl og rose kolleger fra andre partier.)
• Karsten Lauritzen, fung. skatteminister og MF, Venstre. (Fra juryens begrundelse: Han har formået at håndtere SKAT’s udfordringer åbent, ærligt og dialogsøgende.)
• Christina K. Hansen, borgmester i Holbæk, Socialdemokratiet. (Fra juryens begrundelse: Hun er ærligt og autentisk rykket ud fra borgmesterkontoret og er gået i åben dialog med kommunens borgere.)
• Trine Torp, MF, SF. (Fra juryens begrundelse: Hun er altid mere lyttende end højtråbende, både i folketingssalen, ved konferencer og på møder.

Vær med til at bestemme!
Fra i dag, fredag den 7. juni kl. 12, og frem til lørdag den 15. juni kl. 19, kan alle stemme på en af disse fem politikere:
Via Folkemødets hjemmeside eller via folkemøde-app'en #fmdk
Her kan man også læse de fulde nomineringsbegrundelser.
Blandt alle, der deltager i afstemningen, trækkes der lod om et weekendophold for to på hotel Green Solution House på Bornholm, sponsoreret af hotellet.
Ved Folkemødets afslutning søndag den 16. juni, kl. 11 på Hovedscenen vil de fem nominerede være til stede, og Foreningen Folkemødets formand, Jann Sjursen, vil afsløre, hvem der er årets prisvinder.

Facts om Folkemødets Dialogpris
• Folkemødets Dialogpris uddeles til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatter.
• Prisen består af hæderen, et diplom, en statuette, der går videre til næste års vinder, og muligheden for at holde en tale på Hovedscenen ved næste års prisoverrækkelse.
• Juryen er Bornholms borgmester, Winni Grossbøll, samt repræsentanter for de fire partnere bag prisen: formanden for Dansk Folkeoplysnings Samråd, Per Paludan Hansen, medlem af Dansk Ungdoms Fællesråds forretningsudvalg Chris Preuss, CEO i Lead Agency, Søren Kaster, og formand for Foreningen Folkemøde Jann Sjursen.
• De foregående vindere er 2013/Esben Lunde Larsen (Venstre), i 2014/Pia Olsen Dyhr (SF), 2015/Ida Auken (Radikale), 2016/Uffe Elbæk (Alternativet), 2017/Lise Lott Blixt (DF) og 2018/Jacob Mark (SF).

Mere om folkeoplysningen på Folkemødet