Fritidsaktiviteter udendørs i mindre grupper er tilladt

Fritidsaktiviteter udendørs i mindre grupper er tilladt

Redaktionel dato: 21. april 2020

De to store idrætsorganisationer, DIF og DGI, oplyser, at Sundhedsstyrelsen har givet dem grønt lys til at gennemføre fritidsaktiviteter udendørs i grupper på op til 10 personer.

Fritidsaktiviteter udendørs i mindre grupper er tilladt

I en pressemeddelelse fra DGI udtaler formand Charlotte Bach Thomassen:
”Det her er den første spæde åbning af idrætten, og vi er rigtig glade for, at Sundhedsstyrelsen har givet os retningslinjer, så nogle aktiviteter kan starte op i idrætsforeningerne igen.”
Også Dansk Ungdoms Fællesråd viderebringer nu budskabet om, at det er muligt at dyrke visse fritidsaktiviteter sammen på trods af corona-forholdsreglerne.
Både DGI, DIF og DUF understreger, at alle naturligvis skal overholde de generelle henstillinger fra Sundhedsstyrelsen, herunder disse:
• Mød ikke op, hvis du har symptomer som fx feber, hoste, muskel-ømhed, og gå straks hjem, hvis du får sådanne symptomer
• Hold afstand på 2 meter til andre personer
• Vær særlig opmærksom på håndhygiejne, brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe.
• Host i din albue eller i et papirlommetørklæde
For idrætten betyder det, at det stadig ikke er muligt at dyrke sportsgrene som fodbold og håndbold, hvorimod golf og tennis kan lade sig gøre. Folkeoplysende skoler og foreninger har nu muligheden for at vurdere, om de kan sætte aktiviteter i gang. F.eks. kan der være muligheder inden for bevægelsesaktiviteter og naturoplevelser.