Højskoler for alle – ikke kun kursister

Højskoler for alle – ikke kun kursister

Redaktionel dato: 17. april 2020

”Når eleverne ikke kan komme til højskolen, kommer højskolen til eleverne... og resten af Danmark.” Det er sloganet for højskoleforeningens særlige corona-kanal på YouTube ”Højskole Hacks”

Højskoler for alle – ikke kun kursister

Hvordan fanger man flest fisk? Hvad har kunst provokation og brændende stavkirker med hinanden at gøre? Hvordan gennemskuer du myterne om sundhed, kost og motion?
Det er noget af den videoundervisning, som forskellige højskoler tilbyder via Højskole Hacks. Og der er selvfølgelig også en masse fællessang.

Inspirerende kriseaktivitet
Ikke alene deler højskolerne gerne deres fjerneundervisning. Foreningen af Folkehøjskoler i Danmark har også samlet over 70 nye ideer og tiltag, som adresserer den pludseligt forandrede virkelighed og de store og små udfordringer, den fører med sig.
”Højskolerne har sat sig for at samle så mange som muligt af de nye idéer og tiltag, som bliver til løbende i disse dage og uger. For at vise, at ud af krisen skabes der noget nyt og inspirerende. Noget der er værd at dele. Noget der er værd at være fælles om. Så endnu flere bliver opmærksomme på og lader sig inspirere af skabertrangen,” skriver de på deres hjemmeside, hvor listen vil blive løbende opdateret.

YouTube-kanalen Højskole Hacks

Inspirerende kriseaktiviteter for alle 

Folkeoplysningen lukker ikke ned

Rigtig mange folkeoplysende skoler og foreninger må indstille og udsætte undervisning og andre aktiviteter i disse uger. Men der arbejdes samtidig ihærdigt med at skabe andre rum for læring og handling. DFS’ hjemmeside og nyhedsbrev vil løbende beskrive nogle af disse initiativer.

Tidligere artikler i denne serie:

Virtuelle kompetenceløft under corona-krisen (FVU og OBU hos AOF)

Bryd isolationen med humor og interaktion (Fællesskab og klaver hos to DOF-skoler)

Når bålhyggen bliver virtuel (Efterskolen Eriksminde)

Ungdomsskolen er der for de unge – også når der er lukket (Ungdomsskolen Kolding)

Teaterundervisning virtuelt og i fri luft (Teaterskolen Move'n Act)