Kulturens Jacob Fuglsang

Kulturens Jacob Fuglsang

Redaktionel dato: 5. september 2019

”Jeg føler mig som Jacob Fuglsang lige efter en overstået bjergetape – der mangler kun 2 kønne piger, som kysser mig på kinderne," sagde en meget glad udvalgsformand Gert Fischer, da Rebild Kommune blev kåret som vinder af året Con Amore kulturpris.

Kulturens Jacob Fuglsang

Nej, det er ikke repræsentanter for prisvinderen Rebild Kommune, men teatergruppen Dunkelfolket som indgik i pris-arrangementet.

Con Amore prisen sætter fokus på de kommuner, der skaber de bedste vilkår for amatørkulturen, og den blev i år uddelte på Kulturmødet på Mors. Den er stiftet af AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd og DATS – Dansk Amatør Teater & Scenekunst.

Til gavn for vækstlaget
Prisen blev blandt andet begrundet med, at Rebild Kommune har stort fokus på et nært samarbejde i krydsfeltet mellem amatører og professionelle, hvilket er til stor gavn for vækstlaget. Udvalgsformand Gert Fischer var især glad for prisen, fordi kommunen var indstillet af tre af kommunens meget aktive foreninger.
Ud over Rebild var også Fredericia og Vejen nomineret til prisen. De tre kommuner har ifølge juryen alle skabt gode rammer for amatørkulturen med fokus på velegnede faciliteter, en kulturpolitik der prioriterer amatørkulturen samt et lydhørt og behjælpeligt medarbejderteam.