Skriver du Danmarks nye sang om frihed?

Skriver du Danmarks nye sang om frihed?

Redaktionel dato: 10. april 2019

En historisk stor og ambitiøs konkurrence er nu åben for tekstforfattere og komponister. Der er i alt 90.000 kr. på højkant til vinderne.

Skriver du Danmarks nye sang om frihed?

Tekstforfattere og komponister kan godt begynde at sætte gang i de kreative tankestorme, for nu udskrives en sangskriverkonkurrence med to usædvanligt lukrative præmier.

Frihed, fællesskab og demokrati
Ordet og refrænet er frit for deltagerne i konkurrencen. Sangteksten skal handle om frihed. Der er frit slag hvad angår indhold. Men teksten skal kredse tematisk og metaforisk om frihed, fællesskab og demokrati. Og den kan eventuelt sætte erfaringer fra besættelsestiden ind i et nutidigt perspektiv, så der bliver tale om en moderne fællessang.
Den skal synges overalt i Danmark ved store sangarrangementer i løbet af hele 2020 og særligt omkring den 4. og 5. maj 2020. I de dage fejres 75-året for Danmarks befrielse, og det er derfor oplagt at udbrede en helt ny sang, som alle kan mødes omkring.
Det er ALSANG, som står bag konkurrencen. Grundtvigsk Forum, som er medlem af DFS, deltager i samarbejdet.

Sangskriverseminar
2020 inviterer også til sangskriverseminarer for konkurrencedeltagerne.
Alle, der ønsker at deltage i konkurrencen, inviteres til et åbent halvdags-seminar, hvor man endevender temaerne frihed og fællessang. Det foregår på Vartov i København den 24. april og på Hald Hovedgaard i Jylland den 26. april. Tilmelding foregår via alsang.dk.

Læs mere om konkurrencen

Hvad er ALSANG 2000?
Et historisk stort fællessang-initiativ rulles nu ud til hele Danmark. Projektet ALSANG 2020 vil i anledning af 75-året for Danmarks befrielse den 4. maj 2020 samle befolkningen i fællessang og sætte fokus på medborgerskab, demokrati og frihed.
ALSANG 2020 ønsker at hylde friheden og demokratiet og styrke medborgerskabet med fællessang i hele landet. Alle kan være med i projektet med egne arrangementer eller ved at deltage i de mange store begivenheder projektorganisationen står bag. ALSANG 2020 løber fra januar 2019 til udgangen af 2020 og kulminerer med en række helt store fællessangsbegivenheder ifm. markeringen af 75-året for Danmarks befrielse 4. maj 2020.