Ungdomslivet skal med i regeringsgrundlaget

Ungdomslivet skal med i regeringsgrundlaget

Redaktionel dato: 10. april 2019

En ny regering skal løfte kvaliteten i fritids- og ungdomsklubberne og styrke ungdomsskolernes fritids- og ungdomspædagogiske indsats. Det foreslår Ungdomsskoleforeningen sammen med tre andre organisationer.

Ungdomslivet skal med i regeringsgrundlaget

Lars B. Kristensen opfordrer en kommende regering til at sætte fokus på ungdomslivet.

“Et godt fritidsliv med gode fællesskaber af høj kvalitet er af afgørende betydning for at sikre vores børn og unge en god opvækst med høj trivsel og en positiv udvikling. Derfor vil vi anbefale at en kommende regering kommer til at satse på politiske initiativer, der vil styrke og løfte kvaliteten i fritids- og ungdomsklubberne og ungdomsskolernes fritids- og ungdomspædagogiske indsats.”
Det skriver disse fire organisationsrepræsentanter:

  • Formand for Ungdomsringen, Henrik Hald Krog
  • Formand for Ungdomsskoleforeningen, Lars B Kristensen
  • Formand for Landsforeningen af Ungdomsskoleledere, Per Nielsen
  • Forretnings-udvalgsmedlem for BUPL, Lars Søgaard Jensen

De fire organisationer vil i den kommende tid videreføre og styrke dialogen om kommende politiske initiativer med fokus på et snarligt folketingsvalg.
Videre skriver de:
”Det vi kan tilbyde de unge i Ungdomsskolen og klubberne, det er et fællesskab, hvor det er de unge selv der sætte dagsordenen, og hvor dygtige og engagerede medarbejdere brænder for at hjælpe med at skabe et fritidsliv, der er udviklende for de unge. Det er der brug for når vi ser på en ungdomsgeneration, der i større grad mistrives. Her er det er ikke nok at fokusere på skolelivet mellem 8 og 15.”
Ungdomsskolerne og klubtilbuddene har siden skolereformen oplevet en virkelighed med færre ressourcer. Det har betydet lukning af lokale tilbud og fald i medlemmer. Det betyder, at mange unge mangler et sted at gå hen.

Læs hele fælleserklæringen