25 indstillinger til Folkeoplysningens Pris

25 indstillinger til Folkeoplysningens Pris

Redaktionel dato: 4. juli 2022

”Vi er så glade for den store interesse, ” siger souschef Natacha Holst Hansen. Ved deadline havde DFS modtaget 25 indstillinger til prisen. Nu skal juryen nominere fem kandidater.

1. juli var sidste chance for at indstille et folkeoplysende initiativ til den første udgave af Folkeoplysningens Pris.

”Det er altid lidt spændende, hvordan et nyt initiativ som Folkeoplysningens Pris bliver modtaget. Derfor er vi så glade for den store interesse, og jeg vil gerne takke alle, der har bidraget med en indstilling til en mulig prisvinder,” siger souschef Natacha Holst Hansen i DFS, som også er projektleder for prisen.

Folkeoplysningens Pris belønner et ekstraordinært folkeoplysende initiativ, der med stor gennemslagskraft har udviklet folkeoplysningen og skabt nye fællesskaber.

Svær opgave for juryen

”Jeg tror, det bliver svært for os i juryen at udvælge de fem, der skal nomineres til prisen, blandt alle de gode initiativer. Men det er jo et luksusproblem,” siger Natacha Holst Hansen.

I august mødes juryen for at udvælge de fem nominerede. Juryen består af:

  • Bernhard Trier Frederiksen, Fora
  • Søren Børsting, Højskolerne
  • Adam Meinertz, Folk & Sikkerhed
  • Pia Sverdrup-Jensen, DAOS
  • Annemarie Balle, Folkevirke
  • Natacha Holst Hansen, DFS

”De fem nominerede vil få besked direkte fra DFS, og i løbet af september vil vi præsentere dem med små videoer på vores platforme,” fortæller Natacha Holst Hansen.

Den endelige vinder bliver offentliggjort og får prisen overrakt på Folkeoplysningens Dag, der finder sted i Kulturhus Bunkeren i Aarhus den 6. oktober.

Folkeoplysningens Pris og Folkeoplysningens Dag

Dansk Folkeoplysnings Samråd uddeler Folkeoplysningens Pris for at fejre folkeoplysningen og den sammenhængskraft, som den skaber i samfundet. Prisen belønner et ekstraordinært folkeoplysende initiativ, der med stor gennemslagskraft har udviklet folkeoplysningen og skabt nye fællesskaber.

Prisen uddeles til en landsdækkende eller lokal forening eller organisation, der har været frontløber i at forfølge nye spor i folkeoplysningen. Med prisen følger 10.000 kr., der er øremærket til at udbrede det folkeoplysende initiativ.