En politiker der er god til dialog
Folkemødets Dialogpris

En politiker der er god til dialog

Redaktionel dato: 28. februar 2023

Kender du en politiker, som fortjener Folkemødets Dialogpris? Du kan få din favorit med i opløbet, hvis du indsender et begrundet forslag senest den 27. marts.

I 2022 modtog borgmester Marie Stærke, Køge, Folkemødets Dialogpris.

I 2022 modtog borgmester Marie Stærke, Køge, Folkemødets Dialogpris.

Når Folkemødet lørdag den 17. juni lukker med en fest på Hovedscenen, vil en af landets politikere modtage Folkemødets Dialogpris. Men i første omgang skal vi bruge en masse gode ideer. Der har vi brug for din hjælp.

Det er lige meget, om det er en kommunalpolitiker, regionspolitiker, et medlem af Folketinget eller et medlem af Europa-parlamentet. Det vigtigste er, at du har en god begrundelse for, hvordan netop han eller hun er bedre til dialog end mange andre – og gerne et eksempel på det. En politiker kan vise sine evner for dialog på forskellige måder (se eksempler i boksen).

Send dit begrundede forslag til dialogprisen@folkemoedet.dk.

Hvordan er man en god-til-dialog politiker?

En politiker kan f.eks. markere sig som egnet til Folkemødets Dialogpris på disse måder:

  • Dialogpolitikeren fører en åben og lyttende samtale på SoMe – også når vælgerne er kritiske.
  • Dialogpolitikeren lytter og svarer vælgerne - ikke nødvendigvis forsvarer - på gaden, til debatmøder og i medierne.
  • Dialogpolitikeren lytter til andre politikeres argumenter og udvikler sin politik sammen med andre partiers politikere.
  • Dialogpolitikeren opsøger borgerne i deres hverdag
  • Dialogpolitikeren inviterer borgerne indenfor på rådhuset, på Christiansborg o.l.

Folkemødets Dialogpris bliver uddelt af DFS, DUF, Lead Agency og Foreningen Folkemødet. Den er blevet uddelt siden 2013 til politikere, som har demonstrereret en åben og lyttende tilgang til den politiske debat og dialogen med borgerne og med andre politikere.

Ud fra de indkomne forslag udvælger en jury fem nominerede. Fra midt i maj og frem til den 17. juni kan alle afgive en stemme på en af de fem nominerede. Prisen går til den, der har fået flest stemmer.