Kan vi vækste os til en bedre fremtid?
Folkeoplysende Frirumsdebat

Kan vi vækste os til en bedre fremtid?

Arrangementsdato: 31. marts 2021

Asser Amdisen, historiker og forfatter, debatterer med Martin Ågerup, som er økonom og direktør i Cepos. De diskuterer efter frirumsprincipperne, der giver plads til tvivl og ikke udnævner vindere eller tabere, men handler om at blive klogere.

Det foregår digitalt onsdag den 31. marts kl. 20 – 21.15.

Vækst fylder meget i den offentlige debat og i vores nationaløkonomi. Der investeres milliarder i vindmølle-øer og grøn vækst – og frigives feriepenge for at øge danskernes forbrug og sætte skub i en økonomi, der er hårdt ramt af coronakrisen.

  • Men er vækst det vigtigste parameter for at løse samfundets udfordringer?
  • Kan vi vækste os til velfærd?
  • Kræver det et opgør med neoliberalismen at gøre verden til et bedre sted, eller er væksten forudsætningen for en stabil udvikling af vores samfund og for at løse udfordringer med klima, befolkningstilvækst og demokrati?

Deltag i den digitale debat

Fem folkeoplysende frirumsdebatter

Demokratiet er presset. Af polarisering og populisme. Af fake news og faktaresistens. Fronterne trækkes skarpt op og konflikterne trives i den offentlige debat – særligt på de sociale medier. I en tid, hvor vi alle sidder meget alene foran skærmen er det ekstra vigtigt at styrke den digitale demokratiske debat og skabe alternativer til hidsige kommentarer på Twitter og Facebook.

Derfor er Dansk Folkeoplysnings Samråd, Danmarks Biblioteksforbund og Frirummet gået sammen om at skabe et digitalt rum med debatter, der giver plads til tvivl og ikke udnævner vindere eller tabere. ”Folkeoplysende Frirumsdebatter” handler om at blive klogere.

De fire andre frirumsdebatter

Hvad er frirumsdebatter?