#Metoo – hvordan forener vi kampen for retfærdighed med retssikkerheden?
Folkeoplysende Frirumsdebat

#Metoo – hvordan forener vi kampen for retfærdighed med retssikkerheden?

Arrangementsdato: 17. marts 2021

Præsten og debattøren Sørine Gotfredsen debatterer med Camilla Søe, som er initiativtager til #enblandtos. De diskuterer efter frirumsprincipperne, der giver plads til tvivl og ikke udnævner vindere eller tabere, men handler om at blive klogere.

Det foregår digitalt onsdag den 17. marts kl. 20 – 21.15.

2020 blev året, hvor #metoo for alvor kom på dagsordenen – ikke mindst i avisernes ‘breaking’-bjælker.

Det hele startede med Sofie Lindes afsløring af, hvordan en chef havde bedt hende om en seksuel ydelse mod at sikre hende en fremtid i medieverdenen – og så gik det løs. Den ene sag efter den anden nåede avisernes forsider, og de sociale medier brød i brand. Flere mænd fra særligt det politiske miljø og medieverdenen blev enten fyret eller forlod egenhændigt deres poster.

Men nogle råbte også vagt i gevær. For hvor var retssikkerheden for de offentligt anklagede mænd, og hvilken rolle spiller de sociale mediers folkedomstol i debatten? Kan man tale om, at der både skal tages hensyn til retfærdighed og retssikkerhed i opgøret med seksuelt krænkende magtmisbrug eller er det enten/eller?

Deltag i den digitale debat

Fem folkeoplysende frirumsdebatter

Demokratiet er presset. Af polarisering og populisme. Af fake news og faktaresistens. Fronterne trækkes skarpt op og konflikterne trives i den offentlige debat – særligt på de sociale medier. I en tid, hvor vi alle sidder meget alene foran skærmen er det ekstra vigtigt at styrke den digitale demokratiske debat og skabe alternativer til hidsige kommentarer på Twitter og Facebook.

Derfor er Dansk Folkeoplysnings Samråd, Danmarks Biblioteksforbund og Frirummet gået sammen om at skabe et digitalt rum med debatter, der giver plads til tvivl og ikke udnævner vindere eller tabere. ”Folkeoplysende Frirumsdebatter” handler om at blive klogere.

De fire andre frirumsdebatter

Hvad er frirumsdebatter?

Det er en særlig debatform, der tager udgangspunkt i uenigheder og konflikt, og som tilstræber at skabe forståelse for hinandens synspunkter og at nå frem til løsninger.