Udvikling af folkeoplysende lydoplevelser
AOF Danmark

Udvikling af folkeoplysende lydoplevelser

Redaktionel dato: 16. marts 2023

Om projektet

Projekttitel: Udvikling af folkeoplysende lydoplevelser

Organisation: AOF Danmark

Formål: At udvikle folkeoplysende undervisning i form af lydoptagelser som formidlingsform

Målgruppe: Alle interesseret i Folkeoplysningen

Projektperiode: 2020-2021

Kort resume

Lydoptagelser som formidlingsform skulle munde ud i et stykke folkeoplysning der skulle danne baggrund for debatarrangementer, udstillinger og online events.

Målet var at udvikle inkluderende folkeoplysning for nye målgrupper samt udvikle partnerskabsområdet. Endvidere var målet også at lokalforankre de nye formidlingsmetoder samt få bred deltagelse til arrangementerne. 

Grundet corona har AOF desværre måtte ændre projektbeskrivelsen, da samarbejdspartnerne ikke har haft de samme ressourcer. Derfor har AOF brugt tilskuddet til at udvikle en podcast med Dansk Jødisk Museum, Third Ear og Jødisk info.center.

AOF har lavet en del PR med bl.a. en pressemeddelse, som er blev rundtsendt gennem deres egne kanaler samt lavet en annonce i Politiken. 

Erfaringer

AOF har fundet ud af, at lydoplevelser og podcast fungerer godt, og kan være en god måde at formidle folkeoplysende undervisning på.

Gode råd

Podcast/folkeoplysende lydoptagelser er en rigtig god formidling/undervisnings platform til at sætte fokus på gode emner, og det kan ligeledes komme meget bredt ud, hvor man kan ramme mange forskellige målgrupper. Men det kræver en del forberedelse inden, især når en historisk lydoptagelse skal produceres. Det kræver også en del ift. redigering af optagelserne, lyde mm. Det er vigtigt, at man har godt udstyr/lokale hvis man skal optage en podcast.