3.000 deltog i tre foredrag hos Folkeuniversitet

3.000 deltog i tre foredrag hos Folkeuniversitet

Redaktionel dato: 19. maj 2020

Folkeuniversitet Aarhus samler flere til hvert on-line foredrag, end de er vant til før corona-krisen. Selv om foredragene er gratis, betaler deltagerne gerne for oplevelsen.

3.000 deltog i tre foredrag hos Folkeuniversitet

I normale tider ville det have været svært for Folkeuniversitetet Aarhus at skaffe plads til alle, der gerne ville høre professor og rektor på Designhøjskolen i Kolding, Lene Tanggaard fortælle om kreativitetens vilkår. Men på trods af cirka 1.000 deltagere var der rigelig plads på internettet, da hun i midten af maj leverede sit foredrag.
Lene Tanggaards foredrag var et i en stribe af livestream foredrag, som Folkeuniversitetet i Aarhus har oprettet for at sikre, at deres brugere får mulighed for at deltage i foredrag trods forsamlingsforbud. Foreløbig har de afholdt seks, og der er syv på programmet i øjeblikket.
Foredragene varer mellem 45 og 60 minutter, og der er 15 minutter til spørgsmål.

Kreativitet i en krisetid
Det er foredrag, som kunne have været i det traditionelle program, der nu er aflyst. Men mange af dem har en corona-vinkel. Som Folkeuniversitetet skrev om Lene Tanggards foredrag:
”For tiden er vi bokset inde og derfor tvunget til at være kreative. Det er nødvendigt med en anden tilgang til ’at tænke ud af boksen’. Til denne videoforelæsning med Lene Tanggaard, rektor på Designskolen Kolding og professor i pædagogisk psykologi ved Aalborg Universitet, kan du blive klogere på kreativitetens vilkår i en krisetid.”

Frivillig betaling
Alene til de tre første foredrag i rækken var der tilsammen 3.000 deltagere. I modsætning til det normale programs foredrag er on-line-foredragene gratis. Men Folkeuniversitetet giver deltagerne mulighed for frivilligt at donere 50 eller 100 kr. pr. foredrag.  Folkeuniversitetet er hårdt ramt af corona-krisen, så vi værdsætter alle bidrag,” skriver de på hjemmesiden.
Også det er blevet positivt modtaget. Efter de første foredrag kunne Folkeuniversitetet med stor tilfredshed konstatere, at der var kommet cirka 20.000 kr. ind pr. foredrag.

Find Folkeuniversitetet Aarhus livestream-foredrag - både afholdte og kommende

Folkeoplysningen lukker ikke ned
Rigtig mange folkeoplysende skoler og foreninger må indstille og udsætte undervisning og andre aktiviteter i disse uger. Men der arbejdes samtidig ihærdigt med at skabe andre rum for læring og handling. DFS’ hjemmeside og nyhedsbrev vil løbende beskrive nogle af disse initiativer.
Tidligere artikler i denne serie:
Virtuelle kompetenceløft under corona-krisen (FVU og OBU hos AOF)
Bryd isolationen med humor og interaktion (Fællesskab og klaver hos to DOF-skoler)
Når bålhyggen bliver virtuel (Efterskolen Eriksminde)
Ungdomsskolen er der for de unge – også når der er lukket (Ungdomsskolen Kolding)
Teaterundervisning virtuelt og i fri luft (Teaterskolen Move'n Act)
Højskoler for alle – ikke kun kursister
Planter smil og planter solskin (FO Aarhus)
Alle bliver stadig set og hørt (Daghøjskolen for Indvandrerkvinder på Nørrebro)