Indholdsfortegnelse
Tallene dækker skoleformerne folkeuniversiteter, aftenskoler, højskoler, daghøjskoler, efterskoler, frie fagskoler og ungdomsskoler. Online-publikationen kan downloades ved at klikke på selve publikationen.
Andre sider med tal og dokumentation
-
Hvordan har hverdagsdemokratiet det i din forening?
Giv dit bidrag til at vise, hvor vigtigt det demokratiske liv i foreningerne er for samfundet. Vær med til at skaffe viden, som kan gøre hverdagsdemokratiet ...
-
Kommunerne sparer på aftenskolerne
Kommunerne har halveret støtten til aftenskoler fra 2002 til i dag. DFS foreslår, at kommunerne skal støtte med mindst en tredjedel af lærer- og lederlønninger.
-
Modsætninger mellem vedtagelser og praksis
Resultaterne fra Vifos undersøgelse af folkeoplysningen i kommunerne rejser flere politiske spørgsmål.
-
Vifo-webinar om folkeoplysningen i kommunerne
Hvordan sætter kommunerne rammer for folkeoplysningens økonomi, aktiviteter og procedurer? Vifo-medarbejdere holder oplæg på baggrund af en stor undersøgelse.
-
Lokale samråd har indflydelse i kommunerne
Lokale samråd kan påvirke kommunens beslutninger gennem § 35 stk. 2-udvalg (folkeoplysningsudvalg). Det viser ny Vifo-undersøgelse.
-
AFLYST: To dages konference om folkeoplysning i fælleskab
Ny viden og debat om fællesskabernes rammer og praksis i folkeoplysningen, når Videncenter for Folkeoplysning 24.-25. november 2020 indbyder til konference.
-
Kulturhusene danner ramme om demokratiske processer
En ny undersøgelse peger på kulturhusenes væsentlige betydning for vores demokrati, at de er med til at sikre lige adgang til kultur.
-
Geografisk ulighed i kultur og folkeoplysning
En ny undersøgelse viser et geografisk og socialt skævt Danmark, hvor din adresse afgør, om du har råd til et aftenskolekursus.
-
Folkeoplysningen er i fuld gang med bæredygtighed
25 af DFS’ medlemsorganisationer arbejder med bæredygtighed. Det foregår både i landsorganisationerne og i de lokale skoler og afdelinger.
-
Find en folkeoplysningsforsker!
Folkbildning Research er en database med 170 aktive forskere, der forsker i folkeoplysning fra Danmark, Sverige, Norge og Finland.