Indholdsfortegnelse
Bæredygtig folkeoplysning
DFS sætter i disse år kræfterne ind på at løfte de folkeoplysende skolers og forenings arbejde for bæredygtighed og at skabe en bæredygtig folkeoplysning.
Vi forstår bæredygtighed, som Brundtland-rapporten formulerede det.
Bæredygtighed er ikke kun et miljømæssigt fokus på at bremse klimaforandringer og bevare vores biodiversitet. Det er også et fokus på at sikre mennesket som individ og medborger. Det er i den optik, at folkeoplysning kan bidrage til et mere bæredygtigt samfund.
Bæredygtighed er det, som opfylder de nuværende generationers behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare
Vi skaber uddannelser for bæredygtig udvikling
Alle elever, studerende og kursister skal lære om bæredygtighed.
Alle uddannelsesinstitutioner og folkeoplysende skoler og foreninger skal tænke bæredygtighed ind i undervisning, drift, ledelse og eksterne samarbejder.
Det arbejder DFS og 79 andre organisationer for i UBU-samarbejdet.

Folkeoplysningen er i fuld gang med at skabe bæredygtig udvikling
De folkeoplysende foreninger i DFS-kredsen er optaget af bæredygtighed. 25 af medlemsorganisationerne arbejder med temaet. 18 medlemsorganisationer oplyser, at ’en del’ eller ’de fleste’ af deres lokale afdelinger arbejder med det.
Læs mere om de folkeoplysende organisationers arbejde med bæredygtighed
DFS prioriterer seks verdensmål
DFS’ strategi
DFS arbejder i perioden 2020-2022 efter en strategi for bæredygtighed
DFS' aktiviteter
Debatmøder, folkeoplysningsnetværk og samarbejdspartnere er blandt DFS' bæredygtighedsaktiviteter.
Andre artikler om bæredygtighed og verdensmål
-
Craftivism Festival – mod fast-fashion og tøjspild
Kom med til Danmarks første Craftivism Festival, hvor vi sammen tager kampen op mod fast-fashion og tøjspild med kreativitet, upcycling og fællesskab!
-
Temamøde om verdensmålspartnerskaber i UGE 17
DFS’ Bæredygtighedsnetværk inviterer til åbent temamøde om verdensmålspartnerskaber i uge 17, som er en landsdækkende temauge omkring FN’s 17 verdensmål.
-
Den grønne omstilling skal ud på de lokale aftenskoler
Grøn omstilling skabes i madklubber, på aftenskoler og i andre lokale fællesskaber. Det kræver investeringer, skriver Lise Holm-Rasmussen i det debatindlæg.
-
Ambassadører i grøn omstilling
Grønne ambassadører understøtter den folkelige deltagelse i grøn omstilling i boligområder. Fora Hvidovre fortæller, hvordan de uddanner beboere til opgaven
-
Sådan arbejder folkeoplysningen med bæredygtighed
-
Grønne Nabofællesskaber vinder Folkeoplysningens Pris
Lokalt græsrodsarbejde, folkelig grøn omstilling og inspirerende fællesskaber er hovedingredienserne i borgerinitiativet Grønne Nabofællesskaber.
-
Nu skal der sættes penge bag UBU
Vi har et arsenal af erfaringer og udviklingsideer om Uddannelse for Bæredygtig Udvikling. Nu handler det om politisk opbakning og finansiering, mener DFS.
-
Skriv folkeoplysningen ind i nyt regeringsgrundlag
Samtaler og oplysning i lokale fora skal hjælpe med at løse klima-, trivsels- og uddannelseskriserne. Det skrev DFS’ formand i en kronik i Kristeligt Dagblad.
-
”UBU-Rapport kan bringe os et helt nyt sted hen”
Undervisningsministeren kalder ny rapport ”fantastisk”. Den kortlægger bæredygtighed inden for uddannelse og folkeoplysning og præsenterer forslag til handling.
-
Klimafolkemøde
Vidste du at Klimafolkemødet har over 200 debatter? Over tre dage vil politikere, fagfolk og kunstnere give deres bud på et klimavenligt og bæredygtigt sam...
-
Kom til jeopardy, tøjreparation, sang – og debatter
16 vidt forskellige events i Folkeoplysningens Telt: Sådan lyder tilbuddet til Folkemødets deltagere fire dage i juni.
-
Bæredygtige uddannelsespartnerskaber er i gang
8 partnerskaber skal indsamle viden om uddannelse for bæredygtig udvikling, ”På lanceringskonferencen var der masser af gå-på-mod,” siger Natacha Holst Hansen,