Indholdsfortegnelse
Bæredygtig folkeoplysning
DFS sætter i disse år kræfterne ind på at løfte de folkeoplysende skolers og forenings arbejde for bæredygtighed og at skabe en bæredygtig folkeoplysning.
Vi forstår bæredygtighed, som Brundtland-rapporten formulerede det.
Bæredygtighed er ikke kun et miljømæssigt fokus på at bremse klimaforandringer og bevare vores biodiversitet. Det er også et fokus på at sikre mennesket som individ og medborger. Det er i den optik, at folkeoplysning kan bidrage til et mere bæredygtigt samfund.
Bæredygtighed er det, som opfylder de nuværende generationers behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare
Folkeoplysningen er i fuld gang med at skabe bæredygtig udvikling
De folkeoplysende foreninger i DFS-kredsen er optaget af bæredygtighed. 25 af medlemsorganisationerne arbejder med temaet. 18 medlemsorganisationer oplyser, at ’en del’ eller ’de fleste’ af deres lokale afdelinger arbejder med det.
Læs mere om de folkeoplysende organisationers arbejde med bæredygtighed
DFS prioriterer seks verdensmål
DFS’ strategi
DFS arbejder i perioden 2020-2022 efter en strategi for bæredygtighed
DFS' aktiviteter
Debatmøder, folkeoplysningsnetværk og samarbejdspartnere er blandt DFS' bæredygtighedsaktiviteter.
Andre artikler om bæredygtighed og verdensmål
-
Kom til jeopardy, tøjreparation, sang – og debatter
16 vidt forskellige events i Folkeoplysningens Telt: Sådan lyder tilbuddet til Folkemødets deltagere fire dage i juni.
-
Bæredygtige uddannelsespartnerskaber er i gang
8 partnerskaber skal indsamle viden om uddannelse for bæredygtig udvikling, ”På lanceringskonferencen var der masser af gå-på-mod,” siger Natacha Holst Hansen,
-
Nu skal bæredygtighed ind i uddannelserne
Sidste torsdag modtog undervisningsministeren en handleplan for uddannelse for bæredygtig udvikling. Bag forslaget står 21 organisationer, bl.a. DFS.
-
Inspirerende webinarer i en mørk tid
FRISKOLERNE og Efterskolerne en lang række inspirerende webinarer om bl.a. klima, bæredygtighed og digitalisering, mens vi venter på genåbningen.
-
21 millioner til folkeuniversiteterne
Finansloven: Tre gange syv millioner i tilskud til folkeuniversiteterne. Kulturen får sit eget analyseinstitut. Ingen penge til grøn demokratifond.
-
UDSKUDT: Vil du have en opsang af Anna Thygesen?
Anne Thygesen er ikke den, der lægger fingrene imellem. Sidste chance for at melde sig til DFS' medlemskonference til en billig early-bird pris.
-
Sæt naturen fri på egne præmisser
Morten D.D. Hansen fortæller, hvordan folkeoplysning kan skabe tættere forbindelse mellem mennesker og naturen og redde biodiversiteten. Hør mere på webinaret.
-
Her er kommunalvalgets grønneste kommuner
Lille spejl på væggen der, hvem er den grønneste kommune i landet her? Det har DFS og resten af Klimakoalitionen nu talt op efter kommunalvalget.
-
Årets puljemidler er fordelt
DFS har bevilget knap to millioner kroner. De fleste penge går til 17 udviklingsprojekter, der beskæftiger sig med verdensmål eller med digitale fællesskaber.
-
Hvad er folkeoplysningens rolle i den globale udvikling?
Hvordan laver vi en Grundtvig 3.0? Forfatter og civiløkonom Lene Andersen giver sine bud på DFS’ fyraftensmøde om fremtidens folkeoplysning med Lene Andersen.
-
UDSKUDT - medlemskonference 2022
Hvad betyder bæredygtighed for Københavns kultur og fritidsliv? Og hvilken rolle kan folkeoplysningen spille? Det fortæller Esben Danielsen om på konferencen.
-
Gør kommunalvalget grønt!
Med et ’prikkeværktøj’ kan borgerne nu undersøge, om deres kommunalpolitikere er klar til at handle på den grønne omstilling. DFS er med i Klimakoalitionen.