Indholdsfortegnelse
Bæredygtig folkeoplysning
DFS sætter i disse år kræfterne ind på at løfte de folkeoplysende skolers og forenings arbejde for bæredygtighed og at skabe en bæredygtig folkeoplysning.
Vi forstår bæredygtighed, som Brundtland-rapporten formulerede det.
Bæredygtighed er ikke kun et miljømæssigt fokus på at bremse klimaforandringer og bevare vores biodiversitet. Det er også et fokus på at sikre mennesket som individ og medborger. Det er i den optik, at folkeoplysning kan bidrage til et mere bæredygtigt samfund.
Bæredygtighed er det, som opfylder de nuværende generationers behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare
Vi skaber uddannelser for bæredygtig udvikling
Alle elever, studerende og kursister skal lære om bæredygtighed.
Alle uddannelsesinstitutioner og folkeoplysende skoler og foreninger skal tænke bæredygtighed ind i undervisning, drift, ledelse og eksterne samarbejder.
Det arbejder DFS og 79 andre organisationer for i UBU-samarbejdet.

Folkeoplysningen er i fuld gang med at skabe bæredygtig udvikling
De folkeoplysende foreninger i DFS-kredsen er optaget af bæredygtighed. 25 af medlemsorganisationerne arbejder med temaet. 18 medlemsorganisationer oplyser, at ’en del’ eller ’de fleste’ af deres lokale afdelinger arbejder med det.
Læs mere om de folkeoplysende organisationers arbejde med bæredygtighed
Andre artikler om bæredygtighed og verdensmål
-
Grøn omstilling skal komme fra gulvet
Med kurser og topmøder vil AOF Nordjylland skabe grøn omstilling fra gulvet og hele vejen op gennem virksomheden.
-
Voksenpædagogikken i Uddannelser for Bæredygtig Udvikling
Hvordan udvikler og afprøver man voksenpædagogiske arbejdsformer, der fremmer bæredygtig udvikling. Det er emnet for Voksenpædagogisk Forums netværksdag.
-
Brev til folkeoplysere om bæredygtig dannelse
”I har et meget stort arbejde foran jer - for at engagere mennesker i fællesskaber, lokalt, i deres fag og mest af alt i en ny forestilling om fremtiden.”
-
Temamøde om verdensmålscertificering
Hvordan bliver man verdensmålscertificeret? Det kan du blive klogere på, hvis du deltager i DFS’ åbne temamøde den 11. maj 2023 i København.
-
Craftivism Festival – mod fast-fashion og tøjspild
Kom med til Danmarks første Craftivism Festival, hvor vi sammen tager kampen op mod fast-fashion og tøjspild med kreativitet, upcycling og fællesskab!
-
Fællesskab skal bane vejen for bæredygtigt tøjforbrug
Craftivism er en bevægelse, der genanvender tekstiler. Lørdag den 29. april åbner landets biblioteker for Craftivism-festivalen.
-
Ingen kan løse klimakrisen alene
Klimahandledag den 27. april er en vigtig påmindelse om, at folkeoplysende skoler og foreninger kan bidrage til at skabe en mere bæredygtig fremtid.
-
UGE17 er en trædesten for samarbejder og fællesskaber
Fællesskab og folkeoplysning kommer i fokus, når bibliotekerne byder indenfor til den bæredygtige temauge ’UGE17’. DFS’ medlemmer kan stadig nå at byde ind.
-
Temamøde om verdensmålspartnerskaber i UGE 17
DFS’ Bæredygtighedsnetværk inviterer til åbent temamøde om verdensmålspartnerskaber i uge 17, som er en landsdækkende temauge omkring FN’s 17 verdensmål.
-
Den grønne omstilling skal ud på de lokale aftenskoler
Grøn omstilling skabes i madklubber, på aftenskoler og i andre lokale fællesskaber. Det kræver investeringer, skriver Lise Holm-Rasmussen i det debatindlæg.
-
Ambassadører i grøn omstilling
Grønne ambassadører understøtter den folkelige deltagelse i grøn omstilling i boligområder. Fora Hvidovre fortæller, hvordan de uddanner beboere til opgaven
-
Sådan arbejder folkeoplysningen med bæredygtighed