Kvinder på krisecenter skulle ikke være alene

Kvinder på krisecenter skulle ikke være alene

Redaktionel dato: 26. november 2020

Lene Kirstine Baggersgaard vinder årets Fantastiske Frivillige-pris. Under corona-nedlukningen tog hun 49 nattevagter på Vejle Krisecenter.

Da coronapandemien lukkede Danmark ned i foråret, trådte Lene Kirstine Baggersgaard til. Hun er frivillig på Vejle Krisecenter, hvor hun tog 49 nattevagter i træk under corona-nedlukningen. Derfor er hun nu kåret som årets Fantastiske Frivillige.

”Jeg kunne simpelthen ikke rumme, at kvinderne og deres børn på krisecentret skulle være alene om natten. Når man efter at have været udsat for vold er på et krisecenter, er man ekstremt sårbar, og der er brug for trygge rammer, for at man kan komme videre. Det var vigtigt for mig, at der også var trygt om natten, og derfor var det naturligt for mig, at tage nattevagterne under nedlukningen,” siger Lene.

”Verden er et bedre sted på grund af Lene. Og der, hvor hun så adskiller dig fra de fleste, er at hun under forårets corona-nedlukningen ene kvinde tog 49 nattevagter i streg.,” siger Marie-Louise Gotholdt, national chef ved Røde Kors, under overrækkelsen af prisen.

 

Fantastisk Frivillige

Fantastiske Frivillige er en årlig pris, der uddeles af Røde Kors, Coop, Roskilde Festival og Kræftens Bekæmpelse for at hylde frivillige i Danmark. Med prisen modtager Vejle Krisecenter en præmie på 25.000 kroner sponsoreret af Coop.

DFS’ formand, Per Paludan Hansen, var som medlem af juryen med til at vælge Lene Baggersgaard.