Bæredygtige computere

Bæredygtige computere

Redaktionel dato: 22. september 2020

Hvordan gør vi folkeoplysningens organisationer bæredygtige? Computerne er et godt sted at begynde. DFS’ it-supportfirma leverer computere, baseret på genbrug.

IT-branchen er ansvarlig for 2% af den globale udledning af CO2- drivhusgas. Derudover belaster den klodens ressourcer og forurener.

Enhver folkeoplysende skole og forening køber med mellemrum computere, til administration eller undervisning. Men det er muligt at reducere det klimaaftryk, som organisationerne sætter, når de køber nye computere.

Et af de firmaer, som leverer ikke kun bærbare, men også bæredygtige computere hedder Circular Computing. Dem samarbejder DFS’ it-supportfirma med. De tilbyder computere, som er produceret ved hjælp af dele fra kasserede computere.

Klima- og miljøfordele

Ifølge Solid-Its hjemmeside medfører de cirkulært producerede computere disse fordele for klima og miljø.

  • For hver bærbar computer forhindrer du ca. 380 kg CO2-emissioner ved ikke at købe nyt.
  • Over 190.000 liter vand spares fra at blive brugt til ekstraktion, raffinering og produktion af en ny computer og dens komponenter. Det er nok drikkevand til en gennemsnitlig borger i den vestlige verden i over 700 år.
  • Ved ikke at købe nyt har du bevaret værdifulde kritiske mineraler og medvirker til at forhindre e-affald fra bortskaffelse af en bærbar computer.
  • Fremstillingen af din nye computer producerer ikke e-affald

Derudover planter Circular Computing fem træer for hver bærbar computer, de sælger, for at kompensere for CO2-emissioner fra produktets oprindelige fremstilling, re-produktion og de første tre års brug.

Læs mere om bæredygtige computere