DFS søger erfaren kommunikationskonsulent

DFS søger erfaren kommunikationskonsulent

Redaktionel dato: 7. september 2023

Hvordan kommunikerer man, så politikerne, embedsværket og pressen forstår, at folkeoplysningen spiller en vigtig rolle i samfundet? Hvis du har svaret, så skal du søge jobbet som kommunikationskonsulent i Dansk Folkeoplysnings Samråd. 

Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS) søger en erfaren kommunikatør, der – enkelt, levende og visuelt – kan forklare politikerne, embedsværket og pressen, at folkeoplysningen skaber værdi for samfundet og for det enkelte menneske. Uanset om det handler om demokratisk dannelse, livslang læring, sundhed eller den grønne omstilling.  

Som paraply- og brancheorganisation repræsenterer DFS en bred vifte af folkeoplysende aktører fra hele Danmark, der har berøring med en stor del af befolkningen. Det har de hver eneste dag i aftenskolerne, på højskolerne, på folkeuniversiteterne, hos de amatørkulturelle foreninger og flere andre steder i den folkeoplysende familie. Som kommunikationskonsulent i DFS har du derfor en uudtømmelig kilde af inspirerende folkeoplysende historier, som kun venter på at blive fortalt.

Når du lykkes med din kommunikation – på SoMe, ved presseindsalg og via DFS’ nyhedsbrev – står det soleklart for modtageren, at folkeoplysningens skoler og foreninger spiller en afgørende rolle, når vi fremadrettet skal løse samfundets komplekse udfordringer.

Lidt om dine arbejdsopgaver

Til dagligt vil du indgå i et tæt samarbejde med DFS’ public affairs- og kommunikationskonsulent og kommunikationsstudent – foruden din løbende sparring med resten af sekretariatet. Du bliver den primære ansvarlige for følgende arbejdsopgaver:

 • Udvikling, design og eksekvering af DFS’ kommunikation – særligt med fokus på politisk interessevaretagelse
 • Visuel storytelling på SoMe (LinkedIn, Facebook & X) vha. tekst, grafik, stills, animationer mv.
 • Presseindsalg/pressemeddelelser
 • Artikler til DFS’ nyhedsbrev
 • Nyhedsbrevs- og webredaktør (Mailchimp & Umbraco)
 • Kampagner
 • DFS’ kommunikationsnetværk
 • Kommunikationsopgaver ifm. events og konferencer – bl.a. Folkemødet

Lidt om, hvad vi forventer af dig

 • Du har min. fem års dokumenteret erfaring med visuel storytelling og politisk kommunikation på SoMe, og du navigerer ubesværet mellem forskellige målgrupper, budskaber og kommunikationskanaler.
 • Du har en skarp journalistisk pen og et godt blik for de historier, der får modtageren til at stoppe op i en travl hverdag.
 • Du har politisk tæft, et strategisk blik og erfaring fra en politisk styret organisation, der arbejder efter strategiske målsætninger – fx et ministerium, en interesseorganisation eller en ngo.
 • Du har lyst til – og eventuelt erfaring med – at arbejde som nyhedsbrevs- og webredaktør. Erfaring med programmerne Mailchimp og Umbraco er et plus, men ikke et krav.
 • Du har lyst til – og eventuelt erfaring med – at arbejde med grafisk arbejde (Infogram og InDesign.)
 • Du arbejder selvstændigt, initiativrigt og er åben for nye idéer.
 • Du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund med fokus på kommunikation og journalistik.

Lidt om, hvad vi tilbyder

Du får et spændende job i et lille sekretariat på 10 ansatte, hvor arbejdsopgaverne spænder bredt. Du får et stort ansvar og en central plads i en organisation med mulighed for at yde indflydelse på folkeoplysningens rolle i samfundet. Derudover får du rig mulighed for at præge stillingen og DFS’ arbejde med afsæt i dine erfaringer og kompetencer.

Du kommer til at arbejde i Højskolernes Hus, der ligger centralt placeret i København. Sekretariatet arbejder alle tæt sammen på tværs af vores fagligheder, og vi har en uformel omgangstone med hinanden. Vi værdsætter engagement, iderigdom og humor og har fokus på at skabe en god balance mellem privatliv og arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår

Du bliver ansat på fuld tid svarende til 37 timer ugentligt inkl. frokost.

Løn fastsættes efter forhandling med udgangspunkt i statens overenskomst for akademikere.

Dit arbejdssted bliver Nytorv 7, 1. sal, 1450 København K.

Kontakt og ansøgning

Send din ansøgning og dit CV til job@dfs.dk i ét samlet pdf-dokument senest den 8. oktober 2023 kl. 23.59. Samtaler afholdes i uge 43. Opstart er den 1. december 2023.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte sekretariatschef, Ulrik Kampmann, på 2071 8030 / mail uk@dfs.dk eller public affairs- og kommunikationskonsulent, Frederik Thorkild Bjerglund Madirazza, på 3326 0371/ ftm@dfs.dk.  

DFS ønsker at afspejle samfundet. Derfor opfordrer vi alle uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Lidt om DFS

Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS) er en paraply- og brancheorganisation for 38 folkeoplysende organisationer i Danmark. Tilsammen repræsenterer vores medlemmer over 4100 lokale folkeoplysende skoler, foreninger, afdelinger mv. over hele landet, og alene i 2021 var ca. 1,6 mio. deltagere en del af de folkeoplysende aktiviteter. Læs mere om os her.