Europæisk samarbejde kan være småt og enkelt

Europæisk samarbejde kan være småt og enkelt

Redaktionel dato: 25. august 2022

Med støtte fra EU kan folkeoplysere etablere samarbejder med ligesindede i andre lande. Et webinar introducerer til mulighederne.

Erasmus+ er et omfattende program, der støtter partnerskabsprojekter på tværs af landegrænser i Europa. Programmet indeholder også puljer, der er afsat til overskuelige projekter for mindre organisationer. ”Small-scale Partnership” er en oplagt mulighed for mindre organisationer og nye ansøgere til at komme i gang med at arbejde internationalt.

Det handler om internationalt samarbejde, opbygning af kapacitet og udveksling af viden og praksis. I projektet skal der mindst være to partnere. Man kan søge om enten 30.000 EUR eller 60.000 EUR til at dække alle aktiviteter i projektet.

Projektet kan have en varighed på 6-24 måneder.

Introduktionsseminar

Den 5. september er det muligt at deltage i webinar, der introducerer til Small Scale Partnerships. Webinaret er især relevant for dem, som ikke har erfaring med samarbejdsprojekter i Erasmus+ og som gerne vil høre mere om, hvordan man kommer i gang. Man´behøver derfor ikke at kende til Erasmus+-programmet for at kunne deltage i webinaret.

Webinaret er målrettet offentlige og private institutioner og organisationer i Danmark og Grønland, som arbejder inden for disse områder:

  • Dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelse
  • Erhvervsrettet grund- og efteruddannelse
  • Almen voksenuddannelse og folkeoplysning

Webinaret foregår på dansk via Zoom og afholdes af Kontoret for Internationale Uddannelsesprogrammer og Bevillingsadministration i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Webinaret bliver ikke optaget.

Praktisk info

Seminaret et online, og det finder sted den 5. september fra kl. 15 til 16.30.

Deltag fra PC, Mac, Linux, iOS eller Android ved at trykke på linket nedenfor.

Password: 207236