Bliv kompetent vært for en anderledes debatform

Bliv kompetent vært for en anderledes debatform

Redaktionel dato: 18. august 2022

Vil du være med til at skabe en bedre debatkultur i Danmark, så har du nu chancen for at lære at lede en Frirumsdebat. På Frirummets debatpilotuddannelse bliver man undervist i debatstyring, konfliktanalyse, spørgeteknikker og kropssprog.

På et tidligere debatpilotkursus rykkede undervisningen udenfor.

På et tidligere debatpilotkursus rykkede undervisningen udenfor.

Af Signe Damkjær, Frirummet

Valgkampen er så småt i gang, og efterspørgslen på dybdegående og konstruktive politiske samtaler bliver kun større.

Vil du eller din organisation være med til at styrke debatkulturen, så er en uddannelse som debatpilot en god start.

Som debatpilot bliver du i stand til at arrangere politiske samtaler, der holdes i en god og konstruktiv tone, og som gør deltagerne klogere på en konkret problemstilling. Uddannelsen giver dig værktøjerne til at facilitere din egen Frirumsdebat og inspiration til, hvordan du kan arrangere en debat i dit lokalområde.

Frirummet inviterer til debatpilotuddannelse den 26.- og 27- september på Brogaarden ved Middelfart. På kurset bliver deltagerne undervist i debatstyring, konfliktanalyse, spørgeteknikker og kropssprog. Efter uddannelsen er du klar til at være vært for en anderledes måde at debattere politiske spørgsmål på.

Vært for en god politisk debat

På Frirummets debatpilotuddannelse vil du blive undervist af Marlene Borst Hansen, Frirummets grundlægger og tidligere folketingsmedlem, og Anders Stahlschmidt, som er journalist og forfatter. Begge undervisere har stor erfaring med konflikthåndtering og undervisning, ligesom de begge har været drivende kræfter i udviklingen af Frirumsdebatten.

Frirummet har ind til videre uddannet lidt over 200 debatpiloter. Det betyder, at vi tilbyder et gennemarbejdet uddannelsesforløb, en pakke med undervisningsmaterialer og et stort netværk, man kan finde sparring i. 

Praktisk info

Tid: 26.-27. september
Sted: Brogaarden, Middelfart
Pris: 2700 kroner. Prisen dækker forplejning, overnatning og undervisningsmaterialer. 
Tilmeldingsfrist: 12. september

Hvad er en frirumsdebat?

Frirumsdebatten er et modsvar til den debatkultur, der udråber vindere og tabere. Formålet med Frirumsdebatten er derimod at gøre deltagere og debattører klogere på baggrunden for de holdninger, vi ikke er enige i. Uenigheden er udgangspunktet for en godt Frirumsdebat. I modsætning til andre debatformer bliver debattørerne i Frirumsdebatten også spurgt ind til deres egen tvivl, og de bliver bedt om at anerkende de bedste af modpartens argumenter. Til slut opfordres deltagere og debattører til at tage initiativ til fælles løsninger. Frirumsdebatten ledes af en udannet debatpilot.