Demokratiets kapløb med klimakrisen
Dokumentarfilm

Demokratiets kapløb med klimakrisen

Redaktionel dato: 15. april 2021

Kan de folkevalgte løse klimakrisen? Er de klar på at gøre ord til handling? Snart kan vi se Phie Ambos dokumentarfilm, som søger efter svaret op til folketingsvalget i 2019. Det valg, som mange bagefter kaldte et klimavalg.

En scene fra filmen. Foto: Marie Hald

En scene fra filmen. Foto: Marie Hald

Filmen hedder ”70/30 – demokratiets kapløb med klimakrisen” Den er åbningsfilm for dette års CPH:DOX 21. april kl. 18, hvor den har verdenspremiere. Phie Ambo er ikke bare dokumentarist, men har hele sit voksenliv været klimaaktivist.

70/30 følger nogle af demokratiets hovedpersoner i forhold til hele klimakrisen, nemlig to unge aktivister Esther Michelsen Kjeldahl og Selma de Montgomery fra Den Grønne Studenterbevægelse, Ida Auken daværende formand for klimaudvalget og landets klimaminister Dan Jørgensen.
"Hovedpersonen" er i virkelighed demokratiet.

Kan demokratiets folkevalgte løse klimakrisen? Er de klar til at gå hele vejen, og lave en reel grøn omstilling af vores samfund?

DFS-medlemstilbud

Grøn omstilling og demokratiets muligheder er centrale temaer for folkeoplysende arbejde og for DFS. Derfor vil DFS gerne medvirke til, at flest mulige får set filmen og ikke mindst diskuteret dens temaer.

”Vi er i gang med at aftale et samarbejde med filmens producent, som kan give DFS’ medlemsorganisationer mulighed for at streame filmen til en fordelagtigt pris,” fortæller sekretariatschef Carolina Magdalene Maier.

”Når det er faldet plads, vil vi udarbejde samtale-materiale, som skoler og foreninger kan bruge til lokale samtaler som opfølgning på filmen,” tilføjer hun.

Mere om tilbuddet til medlemsorganisationer følger senere på hjemmesiden og i nyhedsbrevet.

Filmens trailer