DFS’ formand får plads i Hall of Fame

DFS’ formand får plads i Hall of Fame

Redaktionel dato: 30. september 2022

Per Paludan Hansen modtager pris for lang og tro tjeneste for udviklingen af den internationale voksenundervisning. Den 28. september blev han optaget i ‘The International Adult and Continuing Education Hall of Fame’.

DFS’ formand, Per Paludan Hansen, har været aktiv i folkeoplysningen siden 1994.

DFS’ formand, Per Paludan Hansen, har været aktiv i folkeoplysningen siden 1994.

Af Frederik Thorkild Bjerglund Madirazza

”Det er en kæmpe ære at blive anerkendt for mit internationale arbejde for folkeoplysningen. Jeg er stolt af at have bidraget til uddannelse og dannelse uden for Danmarks grænser, og jeg håber, at det har været med til at styrke menneskers lyst til at ytre sig og danne foreninger.”

Sådan reagerede DFS’ formand, Per Paludan Hansens, da han onsdag aften blev optaget i ”The International Adult and Continuing Education Hall of Fame” ved en konference i Irland. 

Pladsen i Hall of Fame – og den medfølgende pris – uddeles af The University of Oklahoma for at hædre ledere inden for voksenundervisnings- og livslang læring-feltet, der har udmærket sig som innovative forskere, praktikere eller politikudviklere.

CV og motivation

Per Paludan Hansen CV

  • Cand.scient.pol.: Aarhus Universitet, 1984-1994
  • Forretningsudvalgsmedlem: Venstres ungdom, 1984 – 1988
  • Udviklingskonsulent og souschef: LOF’s Landsorganisation, 1994 – 2001
  • Sekretariatsleder: LOF’s Landsorganisation, 2002 – d.d.
  • Formand: Dansk Folkeoplysnings Samråd, 2007 – d.d.
  • Bestyrelsesmedlem: European Association for the Education of Adults, EAEA, 2008 - 2019
  • Vicepræsident: European Association for the Education of Adults, EAEA, 2011 – 2013
  • Præsident: European Association for the Education of Adults, EAEA, 2013 – 2019
  • Kasserer: International Council of Adult Education (ICAE) 2020 – d.d.

Læs også motivationen for prisen.

En global pris

The International Adult and Continuing Education Hall of Fame blev grundlagt af Dr. Thurman J. White, der var en amerikansk pioneer inden for udviklingen af voksenundervisningen og livslang læring i USA.

The University of Oklahoma har optaget medlemmer siden 1996, og målet har siden begyndelsen været at inspirere fremtidige generationer af ledere inden for feltet.

Per Paludan Hansen er nu en del af en global klub på 400 medlemmer, der tæller 13 forskellige nationaliteter fra hele verden.

Han er den anden dansker i the Hall of Fame. Arne Carlsen blev optaget i 2017 for sit bidrag til at internationalisere voksenundervisningen. Carlsen grundlagde bl.a. “The Nordic-Baltic Summer Academies” i starten af 1990’erne, mens han senere blev leder af ”The UNESCO Institute for Lifelong Learning” i perioden 2011 til 2017.

International Adult and Continuing Education Hall of Fame (IACE Hall of Fame)