Tilmeldingsfrist til dialogkursus
Kurser

Tilmeldingsfrist til dialogkursus

Redaktionel dato: 10. maj 2022

Dialog er afgørende for demokratisk dannelse. Dialog er også en integreret del af det folkeoplysende arbejde. Men det kan være svært. Brobyggerne tilbyder nu weekendkurser i dialog.
Tilmeldingsfrist 5. juni til dialogkurset i Nordjylland

Özlem Cekic er stifter af og frontfigur i Brobyggerne.

Özlem Cekic er stifter af og frontfigur i Brobyggerne.

Brobyggerne har tilnavnet ”center for dialogkaffe”, og Özlem Cekic er frontfigur i organisationen. Foreningen tilbyder en serie af to weekendkurser, der særligt retter sig til personer, som er fagligt eller personligt optaget af demokratisk deltagelse. Det giver deltagerne redskaber i, hvordan de konstruktivt og kritisk går i dialog med dem, de er uenige med, og gør sig umage for at forstå den anden.

Bemærk, at der er deadline for ansøgning til det første sæt kurser, som foregår i hovedstadsområdet den 7. november.

Forløbet består af to weekendkurser efterfulgt af udvikling og afholdelse af en brobyggende aktivitet, som man udvikler sammen med en anden deltager. Brobyggeruddannelsen styrker enkeltpersoners forudsætninger og motivation for at bidrage til netop dét.

”Vi tror nemlig på, at forandringen mod bedre dialog og debatklima starter i den enkelte – og at det vil øge og kvalificere den demokratiske deltagelse, hvis flere får evnerne og modet til at insistere på dialog, være nysgerrig overfor andres synspunkter og bygge bro til dem, man er uenig med, forskellig fra eller ikke forstår,” skriver foreningen.

På kurset opnår du

  1. Bevidsthed om dit personlige ansvar, dine egne reaktionsmønstre og handlemuligheder i konfliktfulde situationer
  2. Redskaber til at håndtere uenigheder og polariserende udtalelser og ideer til at håndtere hadsk tale og ekstreme ytringer
  3. Træning i at gå i dialog, redskaber til at sætte dig i den andens sted og skærpet evnen til at rumme forskellighed

Undervisningsformen er en blanding af praktiske øvelser, korte teoretiske oplæg, refleksion og rolle- og samtalespil. Deltagerne vil blandt andet afprøve forskellige metoder til at undersøge og debattere holdninger og standpunkter – både egne og andres – og arbejde med egne fordomme, normer og værdier.

Om deltagerne skriver Brobyggerne:

”Du behøver ikke arbejde professionelt med temaerne, men vi prioriterer ansøgere, der har en konkret idé eller adgang til at arbejde seriøst med brobygningsværktøjerne efterfølgende – og som har en forudsætning for at få idéerne og værktøjerne til at leve på den anden side af uddannelsesforløbet, uanset om det så er i lokalmiljøet, på en arbejdsplads eller et helt tredje sted.”

Praktisk information

Aalborg/Nordjylland

1. weekend: 27.-28. august 2022. Lørdag kl. 9-20, søndag kl. 9-15.

2. weekend: 17.-18. september 2022. Lørdag kl. 9-20, søndag kl. 9-15.

Begge weekender foregår på Klostermarksskolen, Dr. Christines Vej 6, 9000 Aalborg.

Ansøgningsfrist 5. juni 2022

Pris: 1.000 kr., inklusiv fuld forplejning, undervisning og faglig sparring og supervision efterfølgende