Seneste nyheder
Otte projekter og fire organisationer modtager i år penge fra DFS’ støtte- samt udviklingspulje. Unge og grøn omstilling er igen i år de helt store fællesnævnere.

Ventetiden har været lang for DFS’ puljeansøgere, men nu kan vi endelig uddele puljepenge til en spændende række projekter.
DFS uddeler i år 800.000 kroner til otte projekter, der skal gøre drømme om alt fra frivillighed på skoleskemaet til grøn omstilling på hverdagsplan til virkelighed.
Projekterne støttes med penge fra DFS’ udviklingspulje, der har til formål at understøtte DFS’ ordinære medlemmer i at afprøve nye ideer og målgrupper. Gennem støttepuljen har DFS i år bevilget penge til fire medlemsorganisationer, der er økonomisk trængte.
Årets temaer for DFS’ udviklingspulje var folkelig grøn omstilling og sundhed og mental trivsel. Det afspejler sig i de bevilgede projekter, hvoraf tre ønsker at rykke på den grønne omstilling, mens særligt to går all in på sundhed og mental trivsel med fokus på den unge målgruppe.
Projekter på hele paletten
Et af de projekter, der har til formål at styrke sundhed og mental trivsel, er kororganisationen KORLIVs ungdomslederkursus ”Trivsel og musikalsk fordybelse”. Kurset giver unge på 16-29 år ledelsesredskaber og styrker deres selvtillid, ansvarsfølelse og trivsel i korlivet gennem workshops, praktisk erfaring på KORLIVs sommer- og vinterskole og selvfølgelig gennem fællessangen og fællesskabet. DFS støtter projektet med 80.000 kr.
Dansk Friskoleforening er også nogle af dem, der ønsker at engagere den unge målgruppe. De står bag projektet ”Unge brobyggere”, der er en del af det store projekt ”Frivillighedsalliancen”. Deres ønske er at give de unge gode erfaringer med at bygge bro til civilsamfundet gennem konkrete aktiviteter i folkeoplysende fællesskaber. Frivilligt engagement er kædet sammen med social forbundethed og trivsel. På den måde taler projektet også direkte ind i det ene af årets to temaer og har derfor modtaget 80.000 kr.
Miljø- og folkeoplysningsorganisationen Øko-net taler ind i årets andet tema med deres projekt ”Et liv med naturen”. Sammen med Landsforeningen Praktisk Økologi og Frie Bønder – Levende Land ønsker de at engagere helt almindelige mennesker i den grønne omstilling gennem mark- og naturvandringer samt paneldebatter, der skal kaste lys på blandt andet den grønne trepart og EU’s landbrugspolitik. Hertil har de modtaget 149.500 kr.
DFS administrerer også Kulturministeriets udviklingspulje til lokal folkeoplysning. På grund af en ændret procedure om udbetaling af puljens midler kan DFS ikke udsende afgørelser i denne pulje før i juni.
Ny runde
Puljerne åbner igen i 2026. Hold øje med vores nyhedsbrev og hjemmeside for gode råd, annoncering af årets tema og dato for ansøgningsfrist.