Seneste nyheder
På seks folkehøringer blev der samlet gode ideer til events og aktiviteter, der kan skabe kontakt og dialog mellem mennesker, som er uenige. De er nu samlet i et idekatalog til fri inspiration og afbenyttelse.
Hvordan skaber vi kontakt mellem mennesker, som er uenige? Hvordan kan vi tale om politik med mennesker, der har andre meninger end os selv uden frygt?
Det er nogle af de spørgsmål, som Foreningen Folkemødet i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Dansk Folkeoplysnings Samråd, Højskolerne og Frirummet har drøftet med danskerne på fem regionale folkehøringer.
Formålet med folkehøringerne var at brede den demokratiske samtale ud i hele landet og sammen med borgerne udvikle idéer til nye demokratiske initiativer, der kan styrke dialogen og samtalen på tværs af mennesker med forskellige meninger.
På tværs af holdninger
Og det var præcis dét Folkehøringerne fik gjort mener direktør i Foreningen Folkemødet, Camilla Laudrup:
”Det var dejligt at opleve så mange nye ideer komme frem ved Folkehøringerne. Vi har i den grad brug for som samfund, at vi mødes og taler sammen på tværs af holdninger. Nu glæder jeg mig til, at nogle af de mest spændende regionale ideer vil blive præsenteret på Folkemødet og bagefter kommer ud og bliver afprøvet”, udtaler Camilla Laudrup.
Ideerne er nu samlet i et idekatalog, så foreninger, biblioteker, enkeltpersoner og mange andre kan bruge dem eller tilpasse dem deres særlige forhold.
En lille håndfuld af de allerbedste idéer bliver præsenteret på Folkemødets Hovedscene i Allinge den 19. juni. Her vil politikere og andre udfordres til at afprøve og gennemføre dem.
Ligeledes er det håbet, at deltagerne selv har lyst til at arbejde videre med idéerne efterfølgende, og at folkehøringer dermed kan tilskynde til flere demokratiske initiativer lokalt og regionalt.
Smagsprøver fra idekataloget
- I kommer ikke ud, før I er enige (Escape Rooms)
- Forklar de andres holdninger (Holdningslotteri)
- Få stof til eftertanke sammen med nummeret (Debat i køen)
- To tomme stole (Samtaleinstallation)
- Folkebevægelse for digital dannelse