Grundtvigs Pris 2020 går til fællessang

Grundtvigs Pris 2020 går til fællessang

Redaktionel dato: 2. november 2020

N.F.S. Grundtvigs Pris 2020 går til Phillip Faber og Anne Karine Prip fra DR Pigekoret for initiativet ’morgensang på DR’. De får prisen for at have rakt ud og inviteret ind i vores fælles sangskat på en måde, der viser fællessangens enorme styrke og potentiale – ikke mindst i krisetider.

Prismodtagerne Phillip Fabert og Anne Karine Prip (Foto: Heiner Lützen Ank)

Prismodtagerne Phillip Fabert og Anne Karine Prip (Foto: Heiner Lützen Ank)

Phillip Faber er chefdirigent for DR Pigekoret og Anne Karine Prip er kunstnerisk leder. Men prisen får de ikke får deres arbejde med pigekoret. De får, fordi de tog initiativ til morgensang på DR under coronanedlukningen.

Fællessang i en coronatid

”I har vist, at fællessang og landsdækkende medier godt kan sammen – og at landsdækkende medier ikke er envejskommunikation, men at man godt kan bringe mennesker sammen og invitere til deltagelse, selvom vi hver især står i vores dagligstue, lyder det blandt andet om motivationen for årets tildeling af N.F.S. Grundtvigs Pris ved leder af Grundtvig-Akademiet, Ingrid Ank.

Hun tilføjer:

”I har åbnet vores fælles sangskat, og I har vist en stærk forståelse for, hvilket enormt potentiale, fællessangen er og hvad den kan – ikke mindst i krisetider. Og I har dermed også vist noget om, hvad det fælles, landsdækkende medier kan og skal bruges til i krisetider eller når noget uventet rammer os. I har rakt ud og inviteret ind, rakt ud og inviteret ind, og jeres indsats er uvurderlig. Ingen har patent på fællessangen – heller ikke jer – og det er lige præcis jeres styrke, at I ved det. Det er derfor, vi er så mange, der kan være med.”

Phillip Faber og Anne Karine Prip modtog ved en onlinebegivenhed i Vartov lørdag den 31. oktober. Med æren fulgte en check på 25.000 kr.