Seneste nyheder
Kender du til en forening, organisation eller en borger, der har startet et ekstraordinært folkeoplysende initiativ? Så indstil din kandidat til Folkeoplysningens Pris.
For tredje år i træk hylder DFS folkeoplysningen og den sammenhængskraft, som den skaber i samfundet, med 'Folkeoplysningens Pris'. Og nu er det din chance for at indstille en kandidat til prisen.
Indstil din kandidat
”Med Folkeoplysningens Pris ønsker vi at anerkende og hylde de mange ildsjæle, der udforsker nye muligheder og baner nye veje for folkeoplysningen. Dem, der udvikler sig i takt med samfundet. Formålet med prisen er at inspirere og motivere folkeoplysende skoler og foreninger i hele landet til at tænke nyt og kreativt, siger Per Paludan Hansen, formand i DFS
I kan indstille frem til den 21. juni 2024.
Kriterier for prisen
- Initiativet skal være ekstraordinært.
- Initiativet skal skabe nye former for fællesskab.
- Initiativet skal have gennemslagskraft.
- Initiativet skal udvikle folkeoplysningen.
- De fire kriterier vægter lige højt i juryens vurdering, når de fem nominerede skal udvælges.
Vinderen af Folkeoplysningens Pris bliver afsløret og får overrakt prisen til ’Folkeoplysningens Dag’, som DFS afholder for tredje år i træk.
I år bliver det 30. oktober på Kosmopol i København. Her bringer vi folkeoplysende aktører sammen fra hele landet og inspirerer hinanden til at udvikle folkeoplysningen.
I løbet af dagen vil der være rig mulighed for at styrke dit netværk i den folkeoplysende familie og blive klogere på folkeoplysningens fremtid.
Juryen
Juryen består af:
- Søren Peter Hansen, direktør FOF Aarhus
- Kirsten Ida Enemark, viceforstander Roskilde Festival Højskole.
- Adam Meinertz, sekretariatschef i Folk & Sikkerhed.
- Pia Sverdrup, bestyrelsesmedlem i DAOS.
- Annemarie Balle, formand for Folkevirke.
- Sofie Nymand Ammundsen, DFS.