Kommune letter bureaukratisk bøvl

Kommune letter bureaukratisk bøvl

Redaktionel dato: 18. juni 2024

Nu bliver det lettere at søge om arrangements- og byggetilladelse i hovedstaden og samtidig lettes sagsbehandlingen i kommunen.  

Nu bliver det lettere at søge tilladelse, når du skal holde et arrangement i hovedstaden. Foto: DFS

Nu bliver det lettere at søge tilladelse, når du skal holde et arrangement i hovedstaden. Foto: DFS

Når arrangører af koncerter og andre events fremover søger Københavns kommunen om tilladelse, kan både arrangementstilladelse og byggetilladelse klares i én og samme ansøgning.

Ofte har arrangører brug for også at søge om en byggetilladelse til opsætning af fx scener og boder, hvilket tidligere skulle dette behandles i en særskilt ansøgning.

Det har medført mere arbejde og en længere sagsbehandlingstid. Nu samler kommunen ansøgningerne, så begge dele kan håndteres i én og samme ansøgning, som indsendes og håndteres digitalt via kommunens hjemmeside.

Det nye initiativ sigter mod at forenkle ansøgningsprocessen for arrangører, effektivisere sagsbehandlingen for kommunen og fremskynde processen, skriver Teknik og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.

Det bliver samtidigt også muligt for ansøgerne at følge med i, hvor langt sagen er kommet i processen, og løbende indsende yderligere dokumentation, hvis det er nødvendigt.

Den nye ansøgningsportal, der allerede er aktiv på kommunens hjemmeside, indeholder også vejledninger og information om gældende regler og krav, hvilket giver en klarere og mere gennemsigtig ansøgningsproces.

Det er guld værd

"Jeg er rigtig glad for den nye løsning, og jeg håber, at den kan hjælpe de mange ildsjæle og arrangører, vi har i København. Det kan lette den administrative byrde for ansøgerne, så de i stedet kan bruge energien på deres arrangement. Forhåbentlig kan det føre til, at vi ser endnu flere spændende initiativer og arrangementer i byen, og det kan måske endda højne kvaliteten af dem, vi allerede har, ved at fjerne en tung og tidskrævende opgave,” siger Teknik- og miljøborgmester Line Barfod i en pressemeddelelse.

Også blandt arrangørerne er der glæder over initiativet.

”I COPENHELL har vi oplevet lydhørhed og en vilje til at lave forbedringer, der virkelig kommer os til gode. Det er guld værd, fordi vi kulturarrangører ofte passer dårligt ind i rammer, regler og administration, der ikke lige er udtænkt med tanke på fire dage med metalfest på Refshaleøen. Så vi er rigtig glade for vores samspil med Københavns Kommune og de ansatte der,” siger Jeppe Nissen, direktør for COPENHELL.