Samtalesalon om livslang læring
Kulturmødet Mors:

Samtalesalon om livslang læring

Redaktionel dato: 9. august 2023

DFS og Folkeoplysningssamvirket i Aalborg inviterer til samtalesalon om livslang læring på Kulturmødet Mors den 26. august.

Af Frederik Thorkild Bjerglund Madirazza 

Hvordan sørger vi for at gøre det attraktivt for alle at lære hele livet?

Det er det centrale spørgsmål, når DFS og Folkeoplysningssamvirket i Aalborg afholder en samtalesalon om livslang læring til Kulturmødet Mors.

Her skal direktør for FOKUS Folkeoplysning Aalborg, Bjørn Salling, sekretariatsleder for Grundtvigsk Forum, Lise Korsgaard og direktør for FOF Aarhus, Søren Peter Hansen, give deres bud på, hvordan vi udvider rammerne for læring igennem hele livet.

DFS-event til Kulturmødet Mors

Titel: Samtalesalon om livslang læring – Lad kreativiteten flyde…

Tid: Lørdag den 26. august Kl. 09.30 - 10.30.

Sted: Værkstedet, KulturPladsen

Kulturminister som moderator

Samtalesalonen vil bl.a. fokusere på, hvordan folkeoplysningen kan udvide rammerne for de såkaldte præstationsfrie miljøer, hvor man både lærer et håndværk og finder sin vej i livet.

Derudover vil der være fokus på, hvordan folkeoplysningen kan skabe flere fællesskaber, der modvirker ensomhed, sikrer kreativ udfoldelse, og hvordan folkeoplysningen kan skabe flere inkluderende læringsfællesskaber, der gør os klogere sammen igennem hele livet på tværs af målgrupper.

Samtalen modereres af tidligere kulturminister og nuværende strategisk direktør for Sangens Hus, Elsebeth Gerner Nielsen.

Hvad er Kulturmødet Mors?

Kulturmødet Mors er et dansk kunst- og kulturevent, der finder sted i Nykøbing Mors hvert år i uge 34. Her mødes politikere, meningsdannere og borgere til over 500 samtalesaloner, netværksarrangementer, kunstudstillinger og events for at tage temperaturen på aktuelle temaer i kulturdebatten.

Kulturmødet Mors blev afholdt for første gang i 2013 med 6.000 deltagere. Siden er begivenheden vokset til at have 32.000 deltagere i 2022. Mødet arrangeres af Morsø Kommune og Region Nordjylland med støtte fra offentlige og private fonde.