Lad os handle bæredygtigt sammen: Engagér din folkeoplysende skole eller forening i UGE17

Lad os handle bæredygtigt sammen: Engagér din folkeoplysende skole eller forening i UGE17

Redaktionel dato: 19. marts 2024

Danmarks Biblioteksforening gentager succesen med den landsdækkende temauge ’UGE17’, der har til formål at understøtte FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Og i år er der fokus på at engagere endnu flere folkeoplysende skoler og foreninger.

Af Eva Ferré Winkel

Den 22-28. april er en afgørende tid på året, hvis man ønsker at bidrage til at skabe en mere bæredygtig verden.

Her afholder Danmarks Biblioteksforening nemlig den landsdækkende temauge ’Borgernes verdensmålsuge - UGE17’.

I løbet af ugen sætter størstedelen af landets biblioteker fokus på verdensmålene og bæredygtighed gennem en lang række borgerinddragende aktiviteter, der tæller alt fra ’byttedage’, udstillinger og debatarrangementer til foredrag og fællesspisninger.

Og over hele landet foregår det i et tæt samarbejde med borgere og lokale samarbejdspartnere – bl.a. folkeoplysende skoler og foreninger.

Fra viden og vilje – til handling

Et centralt nedslag i UGE17 er ’Klimahandledagen’, der arrangeres af DeltagerDanmark.

Sidste år engagerede dagen 10.000 mennesker, hvor virksomheder, borgerfællesskaber og foreninger fik mulighed for at afgive et såkaldt ’klimaløfte’ og afholde valgfrie aktiviteter som fx fællesspisninger, der fungerer som lokale forpligtelser til at gøre en forskel for den grønne omstilling i fællesskab med andre mennesker.

Tænketanken CONCITO er videnspartner på dagen, mens foreningen Grønne Nabofællesskaber er medarrangør. Dagen er en del af det såkaldte 70i30-projekt, der er støttet af Velux Fonden, Villum Fonden og KR Foundation med samlet 320 mio. kr.

Bring jeres bæredygtighedsinitiativer i spil

Igen i år er der fokus på at engagere folkeoplysende skoler og foreninger i UGE17 og Klimahandledagen.

Det er en god mulighed for at sætte fokus på folkeoplysningens bidrag til at fremme fællesskaber, ny bæredygtig viden og demokratiske samtaler.

Vil I gerne engagere jer?

Kontakt Thomas Sture Rasmussen fra Danmarks Biblioteksforening, der er nationalt ansvarlig for UGE17: tsr@db.dk