Millioner til unges grundlovsfest

Millioner til unges grundlovsfest

Redaktionel dato: 8. januar 2024

Lige fra efterskoler og højskoler til biblioteker og ungdomsskoler får muligheden for at stable en grundlovsfest på benene for børn og unge. Initiativet Grundlovsfesten modtager knap 10 mio. kr. fra Nordea-fonden.

Grundlovsfesten blev afholdt sidste år flere steder i landet. Foto: Tommy Nguyen / GRUNDLOVSFESTEN

Grundlovsfesten blev afholdt sidste år flere steder i landet. Foto: Tommy Nguyen / GRUNDLOVSFESTEN

Fællessang, grundlovsquizzer og – spil, taler og festivitas. Der er mange måder at fejre Grundlovsdag på, og nu får endnu flere børn og unge mulighed for det.  

Initiativet Grundlovsfesten har fået bevilget 9.7 mio. kr. fra Nordea-fonden over de næste fire år. Sidste år blev grundlovsfesten afholdt som et pilotprojekt på folkeskoler, efterskoler, friskoler, højskoler og biblioteker i hele landet. Med millionbevillingen kan projektet nu fortsætte. 

Formålet er at skabe opmærksomhed hos børn, unge og alle andre om frihed og demokrati – og at have en festlig dag.

”Vi håber, at vi med Grundlovsfesten bliver bedre til at læne os ind over alt det, som vi er fælles om. Og så vil vi skabe glæde omkring og udbrede kendskabet til grundloven, som danner fundamentet for vores fantastiske samfund.  Og den ambition håber vi, at de folkeoplysende institutioner også vil være med til at løfte,” siger initiativets leder Olav Hesseldahl.

Grundlovsfesten

Find grundlovsquizzer, spil, festkoncepter og alt muligt andet på på Grundlovsfestens hjemmeside