Nu kan du indstille din kandidat til Folkets Journalistpris

Nu kan du indstille din kandidat til Folkets Journalistpris

Redaktionel dato: 7. december 2023

Hvis du er stødt på god journalistik, så har du nu mulighed for at bringe det i spil som kandidat til Folkets Journalistpris. Prisen hylder journalistik, der inddrager borgerne og inspirerer til handling.

Sidste år vandt netmediet Zetland Folkets Journalistpris. Nu kan du igen indstille kandidater til prisen.

Sidste år vandt netmediet Zetland Folkets Journalistpris. Nu kan du igen indstille kandidater til prisen.

Har du hørt en interessant podcast, set en tankevækkende dokumentar, læst en glimrende artikelserie eller i det hele taget oplevet god journalistik, som styrker den offentlige samtale, så kan du nu indstille journalister og medier til Folkets Journalistpris.

Folkets Journalistpris er stiftet af Frirummet, som er et samarbejde mellem Friskolerne Efterskolerne og Højskolerne og de har for netop åbnet for indstillinger til prisen. Man kan indstille prisen indtil 1. marts 2024.

”Der sker en positiv og spændende udvikling med journalistikken i disse år. Flere medier åbner sig og vægter dialog med deres målgrupper. I juryen bag Folkets Journalistpris lægger vi mærke til, at journalister afprøver nye formater, der kan bevæge deres læsere, lyttere og seere på alverdens måder,” siger Peter Bro, professor i journalistik ved Syddansk Universitet og formand for juryen for Folkets Journalistpris, og fortsætter:

”Der er f.eks. medier, der bestræber sig på både at give deres brugere inspiration og til tider også arbejder for at fremme aktion, såsom at bringe unge og ældre hen i stemmeboksene.”

Uddeles på Demokratifestival

Sidste år gik prisen til netmediet Zetland, der blandt andet vandt for at skabe et fællesskab for deres abonnenter samt for at inspirere og pege på løsninger. I 2022 vandt TV2 Fyn, Fyens Stiftstidende og Fyns Amtsavis for deres tætte samarbejde om at inddrage borgere og politikere i valgfolkefester op til kommunalvalget. 

Til marts mødes et ungepanel og et folkepanel for at drøfte den journalistik, der nomineres. De to paneler er med til at kvalificere fagjuryens endelige beslutning om, hvem der løber med Folkets Journalistpris 2024. Prisen uddeles på demokratifestivallen i Ollerup den 5. juni 2024. Selve prisen består af 50.000 kroner og et kunstværk af en yngre kunstner.

Læs mere og indstil kandidat til prisen

Du kan læse om mere om Frirummets pris og se, hvordan du indstiller en kandidat.