Ny pulje støtter fællesskab på nye måder

Ny pulje støtter fællesskab på nye måder

Redaktionel dato: 18. marts 2024

Har I gode idéer til fællesskaber og aktiviteter for unge, så kan I søge AOF’s Evigt-puljen, som AOF har etableret i forbindelse med deres 100 års jubilæum.

Foto: AOF

Foto: AOF

Af Eva Ferré Winkel

Nu er der mulighed for at søge penge fra AOF’s ny pulje – ”Evigt-puljen”.

Den udspringer af AOF’s kampagne, som de lancerede i forbindelse med, at de medvirkede i Jonas Risvigs ungdomsserie EVIGT. Puljen har en målsætning om at styrke unges engagement og deltagelse i folkeoplysende aktiviteter hos AOF.

På den måde håber AOF at støtte unges fællesskaber. Og ifølge AOF kan det se ud på mange måder.

”Det er en bred pulje, fordi vi gerne vil forholde os åbne overfor de forskellige typer af fællesskaber og aktiviteter, de unge vil søge støtte til. Og det gør vi, uanset om det er en sammenspilsgruppe der mangler et øvelokale, en krea-klub som mangler materialer eller noget helt tredje. AOF skal også være en platform for nye ideer og måder at være sammen på”, fortæller John Meinert Jacobsen, Adm. Direktør i AOF Danmark.

Mange muligheder

Mulighederne er mange for at søge midler i puljen. Man kan f.eks. søge om midler til brug af et faglokale hos AOF til en aktivitet uden om almindelige aftenskolehold. Man kan også søge penge til at betale en oplægsholder eller til indkøb af materialer.

Retningslinjerne for puljen er, at der kan søges midler til bl.a. diskussionsfora, foredrag, rollespil, øvelokale til at spille musik sammen, DIY-projekter og meget mere. 

For at søge midler fra puljen kræver det dog, at man er i alderen 18-30 år og at man er minimum tre deltagere i aktiviteten. Derudover gives der ikke tilskud til aktiviteter, der har karakter af gudsdyrkelse eller kirkelig handling.

Opfylder man kravene til at søge puljen, er muligheder altså mange.

Nem afrapportering

Når organisationer får tildelt puljemidler, skal de ofte lave en omfattende afrapportering, men Evigt-puljen forsøger at holde afrapporteringen simpel for de unge. Derfor skal unge, der får del i puljen blot indsende en underskrevet erklæring om, at tilskuddet er blevet brugt til det formål, pengene blev søgt til.

Den samme simplicitet gør sig gældende for ansøgningsblanketten, der er skåret helt ind til benet og let kan udfyldes på fem minutter.

På den måde har ansøgnings- og afrapporteringsprocessen de gode fællesskaber i fokus og gør det derfor nemt for målgruppen at søge puljen.

Mere om puljen

Hvad kan der søges penge til? AOF bakker om de unges idéer og fællesskaber, og derfor er puljen med bred. Der kan søges penge til at dække omkostningerne til mange forskellige aktiviteter, så længe den foregår hos AOF.

Hvor mange penge kan der søges? Der er som udgangspunkt ikke et maksimum eller minimum beløb, der kan søges. Det handler om at dække de unges omkostninger, så de kan fokusere på fællesskabet.

Hvor lang tid tager det? Både ansøgningen og afrapporteringen kan klares på 5-10 minutter. Ansøgning bliver besvaret indenfor fem hverdage. Hvis aktiviteten bliver godkendt til støtte, modtages pengene typisk ugen efter.

Kontakt AOF på evigt@aof.dk eller 41 88 77 70